Çubuk'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

18.03.2021 15:18  Güncelleme: 19:21

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

İlk olarak Atatürk Parkı'nda başlayan törende, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Buradaki törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kanlarıyla destan yazan şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip ve İbrahim Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencilerince Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, tüm şehitler için dua edildi.

Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmenlerinden Harun Derin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Çanakkale destanıyla ilgili şiirler okundu.

Okul öğrencilerinin hazırladıkları "Çanakkale Destanı" isimli oratoryo seslendirildi, Şahinbaş Sanat Okulu öğretmenleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.

Çanakkale Savaşı üzerine yazılan türkülerin de seslendirildiği etkinlikte, ilçenin şehitleri için hazırlanan video gösterildi. Duygulu anların yaşandığı programda bazı şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarını tutamadılar.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar tarafından hediyeleri verildi. Ardından davetlilere Türk Kızılay Çubuk Şubesi gönüllüleri tarafından lokum dağıtıldı.

Daha sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı ziyaret edilerek tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Program ve ziyarete, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Baki Üstüner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mesçioğlu, İlçe Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu tarafından şehit yakınlarına, tek tek evlerinde ziyaret edilerek plaket verildi.

Çubuk\'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi\'nin 106. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement