Sorgun'da 19. Dönem Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika
Güncel

Sorgun'da 19. Dönem Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Sorgun\'da 19. Dönem Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı

Sorgun'da 19. dönem pancar alım kampanyası törenle başladıYOZGAT'ın Sorgun ilçesinde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde bu yıl 19. kampanya heyecanı yaşandı.

26.09.2016 17:00

Sorgun'da 19. dönem pancar alım kampanyası törenle başladı

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde bu yıl 19. kampanya heyecanı yaşandı. 2016-2017 kampanya döneminde Yozgat merkez ve 9 ilçede, 135 köyde toplam 2 bin 734 çiftçi ile sözleşme yapılırken, 12 tesellüm merkezinde toplam 520 bin ton alım gerçekleştirilecek. Bedele esas alınacak 480 bin ton pancarın 58 bin tonu Turhal Şeker Fabrikası'nda, 422 bin tonu ise Yozgat Şeker Fabrikası'nda işleneceği belirtildi.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri'nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, İlçe Kaymakam vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkan vekili Murat Gürbüz, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, Daire Amirleri ve çok sayıda çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, "2015/2016 18. dönemde Yozgat Şeker Fabrikası olarak fabrikamıza bağlı 6 ziraat bölge şefliğimizde 73 bin 900 dekarda, 139 köyde 2 bin 711 adet çiftçimiz ile 394 bin ton bedele esas pancar tesellüm edilmiştir. Tesellüm edilen bu pancardan 50 bin ton pancar çorum şeker fabrikamıza sevk edilmiştir. Bakiye kalan 344 bin ton bedele esas pancardan 321 bin ton firesiz pancar işlenerek 43 bin 470 ton kristal şeker, 13 bin 652 ton melas, 100 bin ton yaş pancar posası üretimi yapılmıştır. Pancar bedeli olarak üreticilerimize 76 milyon TL. ürün bedeli ödemesi gerçekleştirilmiştir. Üretimi gerçekleştirilen ürün bedellerinin ekonomik değeri 122 milyon TL olmuştur" dedi.

Vali Kemal Yurtnaç ise Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta ön plana çıktığını belirterek, tarımsal sanayiye doğru gidilmesi gerektiğini söyledi. Yurtnaç, "Burası da bir tarımsal sanayi kuruluşudur. Sorgun hareketli bir ilçemiz. Geçen hafta tarım fuarımızı açtık. Buğdayı üretip, şeker pancarını üretip, piyasaya arz etmekten ziyade, bunu işleyip bi rde marka haline getirip, kamuoyu pazarına sunmak bizim için daha değerli, ekonomik açıdan daha önemli. Biz onun için diyoruz ki; tarımsal sanayiyi destekleyeip, geliştireceğiz" dedi.

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. Ödüllerin ardından kampanya süresi başladı. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası fabrika sahaları önünde çiftçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sorgun'da 19. Dönem Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement