"sorumlu İnsan, Sorunsuz Çağ" İçin İlk Toplantı - Son Dakika
Güncel

"sorumlu İnsan, Sorunsuz Çağ" İçin İlk Toplantı

"sorumlu İnsan, Sorunsuz Çağ" İçin İlk Toplantı

Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu için düğmeye basıldı.

12.05.2012 12:01

Beyoğlu Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından 15-16 Haziran'da CRR'de tertip edilecek olan 1. Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu için düğmeye basıldı

Sosyo-ekonomik alanda ortaya çıkan ve ülkemizi etkileyen sosyal politika sorunlarını, konusunda uzman kişilerle tartışmak, geleneksel ve güncel sorunları tespit etmek ve sorunlara somut çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilecek olan sempozyum için Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörlük binasında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, "sorumlu insan, sorunsuz çağ" sloganıyla gerçekleştirilecek sempozyum ve sempozyum kapsamında yapılacak etkinlikler konuşuldu.

Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Rektör Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Tokel, Genel Sekreter Alim Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı ve Üniversite Hukuk Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Eyüp Sabri Kala, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı, İdari ve Mali İşler Müdürü Kudret Doğan, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Öz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Sosyal Politikalar Derneği ve ASAL Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ertaç Erbesler, Sosyal Politikalar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yeşil, I. Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Faruk Taşçı, Araştırma görevlisi Şenol Kurt ve basın mensupları katıldı.

Toplantı, İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Faruk Taşçı'nın sosyal politikanın artan öneminden ve sosyal politika ile ilgili uluslararası bir sempozyum düzenlemenin gerekliliğinden bahsettiği konuşmasıyla başladı. Taşçı, artık gelinen noktada toplumun tüm sosyal sorunlarına çözüm bulmayı amaçlayan geniş anlamda bir sosyal politika anlayış ve uygulamalarının hakim olduğunu söyledi. Ayrıca uygulayıcılar olarak merkezi yönetimin yanında, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de birer aktör olarak devreye girdiği bir sürecin yaşandığını belirtti.

Bu süreci anlama ve uygulayıcılara katkı sağlama amacıyla 1. Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu'nun yerinde bir adım olduğunu ifade eden Taşçı, sempozyum kapsamında Makale Yarışması ve Sosyal Sorumluluk Proje Sergisi gerçekleştirileceğini de bildirdi. Taşçı yine sempozyumla bağlantılı olarak, 2 Haziran'da "Vakıf Medeniyeti ve Sosyal Politikalar", "Afet Sonrası Sosyal Politikalar ve Kurumlararası Koordinasyon" ve "Kentsel Dönüşüm Süreci ve Sosyal Politikalar" olmak üzere üç Çalıştay yapılacağını söyledi.

"En zengin toplumlarda bile yardıma muhtaç insan var. Bu yüzden yardımlaşmak şart. Sosyal politika yoksa belediye de yok" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sosyal politikaların şehirler kurulduğu günden beri var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini belirterek, toplumsal sosyal yardım bilincini geliştirmenin öneminden bahsetti.

Bütün belediyelerin yardım yaptığını ancak önemli olanın adaletli ve sistemli çalışmak olduğunu söyleyen Demircan, "Vatandaş Başkan" projesini detaylarıyla anlatarak Beyoğlu Belediyesi'nin vatandaşını çok iyi tanıdığını, halkın problemlerini çok iyi bildiğini ve buna göre politikalar geliştirip çözüm ürettiğini söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, sempozyumun Türkiye'de uygulanan örnek sosyal politika uygulamalarını da gündeme taşıyacağını ve model uygulamaların daha geniş kitlelerce bilinmesine zemin oluşturacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'sorumlu İnsan, Sorunsuz Çağ' İçin İlk Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement