Söz Verdi İz Sürdü Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Söz Verdi İz Sürdü Yakalattı

Söz Verdi İz Sürdü Yakalattı

Bir Ay Kadar Önce Almanya'da Tecavüz Edilerek Öldürülen 8 Yaşındaki Küçük Kardelen'in Katil Şüphelisi Ali K'yi, Polislerden Önce Kayınpederi Buldu.

12.02.2009 02:15

Bir ay kadar önce Almanya'da tecavüz edilerek öldürülen 8 yaşındaki küçük Kardelen'in katil şüphelisi Ali K'y, polislerden önce kayınpederi buldu.

Talihsiz küçüğün ailesine, "Onu bulmadan buraya dönmeyeceğim" diye şeref sözü veren kayınpeder Kadir Ayaz, 20 kişilik ekiple Türkiye'de bir dedektif gibi damadının izini sürdü ve memleketi Aydın'ın Didim İlçesi'nde temas kurdu. "Buluşalım ama tek gel" dediği kayınpederi Ayaz'ı üç yakınıyla gören K., kaçıp İlçe Emniyet'ine teslim oldu.

ALMANYA'nın Paderborn Kenti'nde, 12 Ocak'ta evlerinin önünden kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın katil şüphelisi 29 yaşındaki Ali K. , Aydın'ın Didim İlçesi'nde yakalandı. Minik Kardelen'i öldürdüğü iddiasıyla aranan Ali K.'nin , olayın ortaya çıkacağını anlayıp Almanya'yı terkettikten sonra anne ve babasının yaşadığı Aydın'a geldiği saptandı.

'Namus meselesi'

Bunun üzerine Ali K.'nin un Almanya'da yaşayan ve kendisi de 4 çocuk sahibi kayınpederi 49 yaşındaki Kadir Ayaz, minik Kardelen'in ailesine katil şüphelisi damadını bulup adalete teslim edeceğini söyleyerek Türkiye'ye geldi. Türkiye ve Aydın'da, 20 kişi ile birlikte dedektif gibi günlerce iz süren Ayaz, damadı Ali K'yi polisten önce buldu. Kızı 24 yaşındaki Zehra ile 5 yıldır evli olan damadının yakalanmasını gurur ve namus meselesini yaptığını belirten Kadir Ayaz, Ali K'yi nasıl bulduğunun ve polise teslim olmak zorunda bıraktığının hikayesini şöyle anlattı:

'Damadım psikopat'

"Damadım Ali, küçük Kardelen'in cinayet şüphelisi çıkınca, küçük kızın ailesine giderek söz verdim. Damadımı adalete teslim edeceğime ve bulmadan Almanya'ya dönmeyeceğime şerefim üzerine yemin ettim. Ailesi aracılığıyla, damadımla iletişim kurdum. Psikopat bir yapıya sahip olduğu için bana 'Sen tek gel, seninle tek görüşeceğim' dedi. Ben de bana zarar vereceğini bildiğim için yanımda üç kişi ile Didim Atatürk Bulvarı'ndaki buluşma noktasına gittim. Dün (salı) saat 23.00 sıralarında bir otomobil ile buluşma noktasına gelen damadım Ali K., bizi görünce otomobili durdurmadan kaçtı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne girdi ve teslim oldu. Kızım Zehra da döner dönmez boşanma davası açtı."

Mahkemede tutuklandı

Önceki gece kayınpederi ile buluşmak için geldiği Didim'de yakalanan Ali K., saat 23.00'te girdiği Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde saatlerce ifade verdi. K., dün saat 14.00 sıralarında da polisin kan davası endişesiyle, geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Üzerinde siyah bir ceket bulunan ve hayli soğukkanlı şekilde adliye merdivenlerini çıkan Ali K.'nin bileklerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü. Aydın Valisi Mustafa Malay ise şüpheli Ali K.'nin polisin yaptığı yol kontrolünde yakalandığı açıklamasını yaptı. Şüphelinin Alman makamları ile yapılacak görüşmelerin ardından Türkiye'de yargılanıp yargılanmayacağına karar verileceği belirtildi.

Soğukkanlı tavırlar

Tutuklanan Ali K., adliyeden çıkarılışı sırasında basın mensuplarına, "Arkadaşlar böyle bir olay yok. Her şey ortaya çıkacak, mutlaka çıkacak" dedi. Polis otosuna bindirilen Ali K.'nin soğukkanlı, kendinden emin ve adliye bahçesinin dışını gözleyen tavırları dikkat çekti. Ali K., Söke Cezaevi'ne gönderilirken, kayınpederi Kadir Ayaz ve arkadaşları duruşma sonucunu beklemeden adliyeden ayrıldı.

Almanya yas tutmuştu

Korkunç ölümü sonrası Paderborn'da evinin önü Türk ve Alman vatandaşlarınca mum, çiçekler ve bir oyuncak ayı ile donatılan küçük Kardelen'in katil şüphelisi Ali K'yi kayınpederi Kadir Ayaz buldu. Ayaz'ın, Didim'de üç yakınıyla karşısına çıktığı Ali K., otomobiliyle kaçarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. K., mahkemede tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söz Verdi İz Sürdü Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement