Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Spil Dağı'nda yapılması düşünülen otel, kamp, spor tesisi, festival ve piknik alanları ihalesinin 26 Ocak 2012 tarihinde yapılacağını açıkladı.
Manisa'nın doğa zenginliklerinden birisi olan Spil Dağı'nın turizme açılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Valiliği'ne gönderilen yazıda, 29 Aralık 2009 tarihinde onaylanan Spil Dağı'nın Nazım ve Uygulama Amaçlı İmar Planı'nda tanımlanan alanların yap-işlet-devret modelinde ihalesine çıkılacağını belirtti. Yazıda, Spil Dağı'nda yapılması hedeflenen tesislerin alt yapı proje ihalesinin 1.5 ay önce gerçekleştirildiği, alt yapıların oluşturulması için de ihalenin önümüzdeki iki aylık süreç içerisinde yapılacağı belirtildi. Yazıda, bu yıl içinde alt yapı çalışmalarının bitirilmesinin hedeflendiği ve 3 yıl içinde tesislerin tamamlanarak Manisa'nın hizmetine sunulacağı ifade edildi.
Bu kapsamda Spil Dağı Milli Parkı'nın içerisine yapılacak olan spor kompleksleri profesyonel anlamda sporcuların kamp alanı olarak kullanılacak. Kış turizmi, kamp alanları, kır evleri yapılanmaları, bölgesel ve uluslararası festivallerin yapılması için planlanan hizmet binalarıyla alternatif turizm için yeni bir adres oluşturulacak. Bu yapılarla turizm açısından hiçbir altyapı sorunu kalmayacak Spil Dağı Milli Parkı'nda dört mevsim turizm yapılabilecek. - Manisa
Son Dakika › Güncel › Spil'de Dört Mevsim Turizm - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?