Üsküdar Üniversitesi ile Türkiye Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) iş birliğiyle, "Spor Yaralanmalarında Farklı Bakış Açılarıyla Güncel Tedavi ve Rehabilitasyon Yaklaşımları" başlıklı sempozyum düzenlendi.
Üsküdar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, merkez yerleşkedeki Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, TUSYAD'IN geçen yıl Spor Hekimliği ve Ortopedik Rehabilitasyon Kurulunu hayata geçirdiğini söyledi.
Kendisinin de bu kurulun üyesi olduğunu belirten Kaya, "Kurul Başkanı Doç. Dr. Hakan Özsoy ve ben ortaklaşa bir program planladık. Spor yaralanmaları tedavilerinde neler yapılmalı, yapılan yanlışlar nelerdir düşüncesiyle kurulun ilk aktivitesi olarak bu sempozyumu gerçekleştirdik. Rektörümüz Nevzat Tarhan da sağ olsun üniversitenin kapılarını bize açtı." diye konuştu.
Benzer sempozyumlar nazaran sadece merak edilen soru başlıklarını ele aldıklarını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
"Kendi merak ettiğimiz soruları bir araya getirdik. Örneğin dünyada ön çapraz bağ aslında çok fazla yırtılmadığı halde neden bu kadar çok konuşuluyor gibi daha farklı yönleri, insanların hep merak edip araştırmak için ya zaman ya da kaynak bulamadığı soruları ele aldık. O nedenle de konusunda çok yetkin, derneğin bünyesinde, yönetim kurulunda olan kişileri davet ettik, bizlerle tecrübelerini paylaşmalarını istedik. Amacımız farkındalık geliştirmek. Aslında bu sempozyumun en önemli başlığı belkide bu. Bu kadar farklı konuyu bir araya getirmemizin nedeni de spor yaralanmalarına karşı farkındalık geliştirmek."
TUSYAD Spor Hekimliği ve Ortopedik Rehabilitasyon Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hakan Özsoy ise TUSYAD'ın 1987'de kurulan bu konudaki ilk öncü dernek olduğunu aktardı.
Özsoy, sempozyumun da kurulun ilk ve en önemli toplantısı olduğunu kaydetti.
Etkinlik, çeşitli oturumlarla devam etti.
Son Dakika › Güncel › Spor Yaralanmalarında Farklı Bakış Açılarıyla Güncel Tedavi' Sempozyumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?