Suçlarını İtiraf Eden Hırsızlar Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Suçlarını İtiraf Eden Hırsızlar Serbest Kaldı

Suçlarını İtiraf Eden Hırsızlar Serbest Kaldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, bir işyeri ve hayvan hırsızlığı ile bir dolandırıcılık olayının aydınlatılması ve suçluların ele geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık yaptıkları tespit edilen K.Y.(30), Y.Y.(22) ve A.Y.(54)...

08.02.2013 11:53

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, bir işyeri ve hayvan hırsızlığı ile bir dolandırıcılık olayının aydınlatılması ve suçluların ele geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık yaptıkları tespit edilen K.Y.(30), Y.Y.(22) ve A.Y.(54) adlı 3 kişi çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

İlk olay, 1 Şubat Cuma günü öğle saatlerinde Korubaşı köyünde meydana geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşa ait 3 koyun, Cuma namazı vaktinde bağlı bulunduğu yerden ipleri kesilerek çalındı.Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, koyun hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı.

5 Şubat gecesi ise Kahyalar beldesinde faaliyet gösteren bir işyerinde hırsızlık olayı meydana geldi. İşyerinin ön kısmında dolabın kilidini kırarak peynir, sucuk, meşrubat gibi gıda malzemeleri çalan şüpheliler, bir şirketten kiraladıkları belirlenen otomobille kayıplara karıştı. İşyeri sahibi Musa G'ün şikayeti üzerine hırsızların yakalanması çalışmalarını derinleştiren jandarma, görgü tanıkları ve güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karıştığı belirlenen bir otomobil tespit etti. Rent a Car'dan kiralandığı belirlenen otomobille aynı gece Yeşilyurt köyüne gitmek üzere yola çıkan şüpheliler, sabah saatlerinde köye ulaştı ve bir vatandaş ile 3 koyun ve 3 ineği satın almak için pazarlık yaptı. Pazarlık yaptıkları hayvanları ilçe merkezinden kiraladıkları kamyonete yükleyen şüpheliler, pazarlığını yaptıkları hayvanların parasını ödemeden köyden ayrıldı. Parasını alamayan vatandaş jandarmaya başvurdu.

ÇALINTI GIDA MALZEMELERİ ARAÇTA BULUNDU

Yaşanan üç olayın ardından Kahyalar beldesinde marketten hırsızlık olayına karıştığı belirlenen kiralık otomobil, ilçe merkezinde terk edilmiş halde bulundu.

Jandarma ekipleri, aracın sahibi olan Rant a car işletmecisine ulaşarak aracı teslim ettikten sonra araçta incelemelerde bulundu. Araçta yapılan inceleme sonucunda Kahyalar beldesindeki işyerinden çalınan gıda malzemelerini ele geçiren jandarma, aracın bagaj kısmında

ip parçasını ele geçirdi. Malzemelere el koyan jandarma, araçta bulunan gıda maddelerinin işyerinden çalınan ürünler olduğunu tespit etti. Bagajda bulunan ipin ise Korubaşı köyünde çalınan 3 koyunun bağlı olduğu ip olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, 3 hırsızlık olayının şüphelilerinin de aynı kişiler olduğunu belirledi.

ÜÇ KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

Yapılan tespitlerin ardından kimlikleri belirlenen K.Y., Y.Y. ve A.Y,

jandarma ekipleri tarafından dün gece gözaltına alındı. Jandarmada yapılan sorgularında zanlılar suçlarını itiraf etti. Geceyi gözaltına geçirdikten sonra adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, savcılık tarafından ifadelerinin alınmalarının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen şüpheliler adli kontrol cezasına çarptırıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suçlarını İtiraf Eden Hırsızlar Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement