Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi'nin arama kurtarma köpekleri Paşa, Badi ve Diva, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için özel eğitimler alıyor. Border collie cinsi arama kurtarma köpeği Paşa ile Belçika kurdu Badi ve Diva, Deprem Arama Kurtarma ve K9 Köpek Eğitim Parkı'nda zorlu görevlere hazır hale getiriliyor. Belediye personeline ve AFAD işbirliğiyle oluşturulan arama kurtarma biriminde görevli 27 kişiye eğitim verildiği belirtilirken, köpeklerin olası afet durumunda AFAD emrine gireceği ve eğitim parkında isteyen kurumlara ve öğrencilere deprem eğitimi verileceği ifade edildi.

14.03.2024 10:54  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesinin arama kurtarma köpekleri Paşa, Badi ve Diva, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için özel eğitimler alıyor.

"Border collie" cinsi arama kurtarma köpeği Paşa ile "Belçika kurdu" Badi ve Diva, bir yıl önce hizmete açılan Deprem Arama Kurtarma ve K9 Köpek Eğitim Parkı'nda zorlu görevlere hazır hale getiriliyor.

Süleymanpaşa Belediye Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, AA muhabirine, olası afetlere karşı eğitim parkının kurulmasının ardından belediye personeline ve AFAD işbirliğiyle oluşturulan arama kurtarma biriminde görevli 27 kişiye eğitim verildiğini belirtti.

Ünsal, ayrıca merkezde bulunan 3 arama kurtarma köpeğinin, bir yıldır eğitmenler tarafından hazırlandığını ifade etti.

Eğitim alan kişilerin ve kurtarma köpeklerinin olası afet durumunda AFAD emrine gireceğini belirten Ünsal, eğitim parkında isteyen kurumlara ve öğrencilere de kendi eğitmenleri tarafından zaman zaman deprem eğitimi verileceğini söyledi.

Köpek eğitmeni Bedri Tunç Eriş de Paşa, Badi ve Diva ile her gün eğitim yaptıklarını dile getirdi.

Köpekleri olası afetlere hazırladıklarını aktaran Eriş, "Köpeklerimizin eğitimleri geçen yıl başladı. Daha yavruyken özel seçim yaparak bu köpekleri aldık. Bu ırkların kendine has özellikleri olması, sahada iyi olmaları, koku duyularının güçlü olması nedeniyle bunları seçtik. Her köpek eğitime uygun olmuyor. Her gün parkurda ve açık alanda çeşitli eğitimlerimiz oluyor. Eğitimler her gün aynı şekilde devam ediyor. Şu an köpeklerimiz saha çalışmasına katılabilecek durumda." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement