Sultangazi’nin Lise Birincileri Bosna-Hersek’i Gezdi - Son Dakika
Güncel

Sultangazi’nin Lise Birincileri Bosna-Hersek’i Gezdi

Sultangazi’nin Lise Birincileri Bosna-Hersek’i Gezdi

Sultangazi'deki Liselerin Birincileri, Sultangazi Belediyesi Tarafından Bosna-Hersek Gezisiyle Ödüllendirildi.

09.07.2010 19:48  Güncelleme: 19:50

Öğretim döneminde okulları ziyaret eden ve lise birincilerinin Bosna-Hersek'e götürüleceğini müjdeleyen Başkan Cahit Altunay, başarılı öğrencilerle birlikte bölgeyi gezdi. Hava yoluyla Bosna-Hersek'e giden başarılı öğrenciler, Saraybosna, Mostar ve Travnik'teki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur, Belediye Başkan yardımcıları, bazı birim müdürleri ve Milli Eğitim Şube müdürleri ile Sultangazi Gençlik Meclisi yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette kafilenin rehberliğini, Bosna asıllı İstanbul eski Milletvekili Hüseyin Kansu yaptı.

İzzetbeGoviç'in Kabrine Ziyaret

Tarihi Mostar köprüsü ile birlikte bölgedeki turistik yerleri ve şehitlikleri gezen Başkan Altunay ve beraberindekiler, Boşnakların efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in kabrini de ziyaret ederek Fatiha okudu. Sultangazi kafilesi, Osmanlı izlerini bütün canlılığı ile taşıyan bölgeyi karış karış gezdi ve tarihi çarşılarda alışveriş yaptı.

Ziyaret kapsamında Bosna Üniversitesi ve Bosna savaşında Boşnakların kullandığı tüneller de gezildi. Bosna savaşının görüntülerinin de topluca izlendiği tüneldeki hatıra defterine duygularını yazan Başkan Altunay, Boşnakların, Aliya İzzetbegoviç liderliğindeki ölüm kalım savaşına övgüde bulundu.

Eğitim Kalitesini Arttıracağız

Geziyi değerlendiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye olarak eğitimin öncelikli konulardan birisi olduğunu ve ilçe eğitiminde kalitenin artması için gayret gösterdiğini söyledi. Bu tür teşviklerin başarıyı artıracağı inancını tekrarlayan Başkan Altunay, "Sultangazi Belediyesi olarak ilçemizin eğitim düzeyini artırmaya çalışıyoruz. Sultangazi artık başarılarıyla anılsın istiyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız" dedi.

Başkan'a Teşekkür

Geziye katılan öğrenciler de ziyaretin kendileri için iyi olduğunu belirterek, Başkan Altunay'a teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı okul ziyaretlerinde de gördüklerini ifade eden öğrenciler, "Eğitim gönüllüsü başkanımız bu güzel ziyaretle bize unutamayacağımız bir seyahat imkanı verdi. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultangazi’nin Lise Birincileri Bosna-Hersek’i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement