Sümela Manastırı'ndaki Ayin - Son Dakika
Güncel

Sümela Manastırı'ndaki Ayin

Sümela Manastırı\'ndaki Ayin

Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 4 yıl önce ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda bugün yapılacak ayine katılacak ziyaretçiler, manastırın bulunduğu ören yerine geldi

15.08.2013 10:54

Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 4 yıl önce ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda bugün yapılacak ayine katılacaklar, manastırın bulunduğu ören yerine geldi.

Karadağ'ın eteğinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde " Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan yıldönümünde Hristiyan Ortodokslarca ayin yapılacak.

Aralarında Rusya Federasyonu Gürcistan, Yunanistan, Avusturalya e Ukrayna'dan gelenlerin de bulunduğu ayine katılacak gruptakiler, sabah saatlerinde Trabzon kent merkezi ve Maçka ilçesindeki otellerinden ayrılarak, kendileri için tahsis edilen otobüs ve midibüsler ile tarihi Sümela Manastırı'nın bulunduğu alandaki sosyal tesislerin önüne gitti.

Ayini yönetecek Fener Rum Patriği Bartholomeos da manastıra geldi. Bartholomeos, manastır yakınında kendisini kemençe çalarak karşılayan yöresel sanatçılara 50 lira verdi.

Ziyaretçilerin bazıları buradan yürüyerek, bazıları da tahsis edilen araçlarla manastıra hareket etti, bazı ziyaretçilerin ise sosyal tesislerin olduğu alandaki iş yerlerinden hediyelik eşya satın aldıkları ya da burada kahvaltı yaptıkları gözlendi. Erken saatlerde manastıra ulaşan ziyaretçiler, burada kendilerine verilen giriş kartlarıyla manastıra girdi.

Ayine katılanlara yardımcı olmak için manastırın çevresinde ve içeride çok sayıda özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı gözlendi. Manastıra patika yoldan gelenler, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve kemençe çalan, yöresel kıyafetli mahalli sanatçılar tarafından karşılandı.

Bu arada, ayin dolayısıyla polis ve jandarma ekipleri, Maçka ilçesi ile Sümela Manastırı ve ören yeri çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Manastıra giren ziyaretçilere ait araçlar, ören yerindeki iki farklı noktada oluşturulan arama noktalarında jandarma ekiplerince kontrol edilerek alana alındı.

Öte yandan, ayini izlemek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin akreditasyon yaptırdığı öğrenildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sümela Manastırı'ndaki Ayin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement