Sunar Grup Türkiye'nin İhracat Devleri Listesinde - Son Dakika
Güncel

Sunar Grup Türkiye'nin İhracat Devleri Listesinde

Sunar Grup Türkiye\'nin İhracat Devleri Listesinde

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her yıl düzenlediği İlk 1000 İhracatçı Araştırması'nın 2012 yılı sonuçları açıklandı.

08.07.2013 11:31

Araştırma sonuçlarına göre ihracat liderlerini sıralayan TİM 1000 listesine 2012'de de giren Sunar Pazarlama 384. sırada yer alırken, Elita Gıda 826. sıradan listeye ilk kez girerek yükselen başarı grafiğini tescillemiş oldu.

Türkiye'nin ihracat anlamında gurur tablosu olan ve Türkiye 2012 yılı ihracatında, üye 55 bin ihracatçı firmanın verilerinin sıralanmasıyla belirlenen TİM 1000 listesinde iki şirketiyle yerini alan Sunar Grup, geçtiğimiz yıl 110 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirirken, ihracat yapılan ülke sayısını da bir önceki yıla göre yüzde 20 arttırdı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2002 yılından bu yana her yıl Türkiye'nin ihracat performansı açısından ilk 500 ve ikinci 500 firmasını kamuoyuna açıklıyor. Listeye giren firmaların sektör ve ülke bazlı ihracatı, sermaye dağılımları, iç satış, kârlılık, insan kaynağı, yatırım, pazarlama ve kapasite kullanımı detaylarıyla inceleniyor. İhracat performans araştırması yapılarak elde edilen veriler yoluyla, Türkiye kamuoyu ihracatın bütünü ve ihracat performansları hakkında bilgi sahibi oluyor, yurtiçinde ve yurtdışında ihracatı ve ihracatçı ön plana çıkarılıyor.

Titiz bir çalışmanın sonucunda listeye bu yıl ilk kez giren Elita Gıda, aralarında Panama ve Yeni Zelanda'nın da olduğu 73 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Hüseyin Çomu, 'Altı yılda hızla yayıldık. Bizim ana ihracat kapımız komşularımız. Bu ülkelerin Türk ürünlerine çok kıymet verdiklerini görüyoruz. Bu karşılıklı güven ve değerde kaliteli ve sağlıklı ürün üretiminin etkisi yadsınamaz. Yakın coğrafyanın dışında Kuzey Afrika'dan başlamak üzere Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir ve Tunus'a kadar yağ satıyoruz. Hedefimiz; İhracat Odaklı Büyüme İhracatta daha da büyüyeceğiz,' diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunar Grup Türkiye'nin İhracat Devleri Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement