ŞUOFİD Tekstil Kursuna İlgi Büyük Oldu - Son Dakika
Güncel

ŞUOFİD Tekstil Kursuna İlgi Büyük Oldu

ŞUOFİD Tekstil Kursuna İlgi Büyük Oldu

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) tekstil kursu yoğun ilgi gördü.

13.02.2015 12:06

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesindeki Akbayır Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) dernek merkezinde başlayan tekstil kursunda 19 engelli kursiyer tekstil hocaları Mehmet Beden ile Hatice Karabacak öncülüğünde mesleki eğitim almaya başladı. Yaklaşık dört buçuk ay sürecek olan kursta mesleki yeterlilik belgesini alacak.

MALZEMELER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BAĞIŞLANACAK

Yoğun ilginin olduğu mesleki eğitim kursuyla ilgili bilgi veren ŞUOFİD Dernek Başkanı Habip Polat, "Bu mesleki eğitim kursumuz 6. projemizin devamıdır. Bu projemiz Şanlıurfa Valiliği İŞKUR ve derneğimizin ortak girişimiyle devam eden kursumuzun engelli arkadaşlarımızın eğitimi esnasında üretilecek olan malzemelerin daha öncede yapmış olduğumuz gibi ihtiyaç sahibi ailelere Karaköprü Kaymakamlığı ve Karaköprü Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda kayıtlı bulunan ihtiyaç sahibi ailelere bağışlanacaktır" dedi.

'ONUR VERİCİ BİR İŞ YAPIYOR'

"Nezdimizde Türkiye'de bir ilk olan engellilerin, kendi dışında bulunan insanlara yardımda bulunması biz engelliler için onur verici bir iştir" diyen Polat, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engellilerin de gerçekleştirdiği mesleki eğitim kursunda 'almayan, veren el' olmak istiyoruz" dedi. Diğer etkinlikler hakkında da bilgi veren Polat, "Dernek merkezimizde düzenlediğimiz el sanatları, Kur'an ve dikiş nakış kurslarımızda hem engelliler hem de dernek merkezi yakının da bulunan diğer vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hizmet vermekteyiz" diye konuştu.

KURS SONUNDA İŞ SAHİBİ OLACAKLAR

Derneklerine destek sunan kurumlara teşekkür edem Polat, "Bu güne kadar desteklerini bizden esirgemeyen başta Şanlıurfa valimize olmak üzere büyükşehir belediye başkanımıza ilçe belediye başkanlarımıza ve Yenişehir halk eğitim merkezine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Polat, "Kursumuzun sonunda mezun olan engelli kursiyerlerimizin istihdamı için de İŞKUR ile birlikte gerekli çalışmalar yapılacaktır. Engelli kursiyerlerimizi Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde tekstil fabrikalarında istihdam edeceğiz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ŞUOFİD Tekstil Kursuna İlgi Büyük Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement