Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tahliye sonrası siviller ile yapılan konuşmalar Sur'daki terör operasyonu Valilik, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde sivillerin tahliyesine yönelik yapılan anonslar ile sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmeleri için oluşturulan yolun görüntülerini basınla paylaştı Görüntülerde operasyona ara verilerek bölgeden tahliye edilen ve terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişinin güvenlik güçleriyle diyalogları da yer aldı Diyarbakır Valiliğince, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde sivillerin tahliyesine yönelik anonsların ve sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmesi için oluşturulan yolun yer aldığı görüntüler basına dağıtıldı.

26.02.2016 17:59

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tahliye sonrası siviller ile yapılan konuşmalar Sur'daki terör operasyonu

Valilik, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde sivillerin tahliyesine yönelik yapılan anonslar ile sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmeleri için oluşturulan yolun görüntülerini basınla paylaştı

Görüntülerde operasyona ara verilerek bölgeden tahliye edilen ve terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişinin güvenlik güçleriyle diyalogları da yer aldı

Diyarbakır Valiliğince, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde sivillerin tahliyesine yönelik anonsların ve sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmesi için oluşturulan yolun yer aldığı görüntüler basına dağıtıldı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Valilik tarafından Sur ilçesinde sivillerin tahliyesine yönelik yapılan anonslar ile sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmesi için oluşturulan yolun havadan çekilen görüntüleri basınla paylaşıldı.

Görüntülerde, operasyona verilen arada güvenli şekilde tahliye edilen ve terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişinin güvenlik güçleriyle aralarındaki diyalog da yer aldı.

"Güvenlik güçlerince yapılan anonslar duyulmuş"

Tahliye edilenlerin, "siviller var içeride, çıkamıyorlar" sözü üzerine güvenlik güçleri "niye çıkamıyorlar, siz çıktınız işte. Anonslar yapılıyor. Beyaz bayraklar sallayarak çıksan ne olurdu? Niye çıkmadın?" ifadelerini kullandı.

Tahliye edilenlerden M.D'nin sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan mesajlarının da yer aldığı kayıtlara göre M.D, zırhlı araçlardan güvenlik güçlerince sivillerin tahliyesi, teröristlerin teslim olması için yapılan anonsları duyduklarını belirtiyor.

"Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın"

Kayıtların devamında operasyon bölgesinde güvenlik güçlerince yapılan anonslara da yer verildi. Anonsta, operasyon bölgesinden Valiliğe güvenli bölgeye tahliye için başvuruda bulunulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Bölgeden emniyetli bir şekilde tahliye edileceksiniz. Sizi emniyetli bir şekilde tahliye etmek için Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanında bekliyoruz. Size kesinlikle ateş edilmeyecek. Arkadaşlar kimsenin sizleri kandırmasına izin vermeyin artık. Gelin devletin adaletine teslim olun. Kesinlikle kimse size zarar vermeyecek. İçerdekiler, kamu düzeninin yeniden tesis edebilmek için güvenlik güçlerince yapılan operasyonda artık son aşamaya gelindi. Operasyonların temel gayesi olan sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız gerekmektedir. Çıkanların öldürüldüğü, infaz edildiği yalanlarıyla sizleri kandırıyorlar. Güvenlik güçlerince şu ana kadar çıkanlara yardımcı olunduğu, gerekli işlemlerin şeffaflıkla yapıldığı ortadadır. Tahliye olmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Ancak çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Bu size yapılan son çağrıdır."

Kayıtlarda, sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmesi için oluşturulan yolun havadan çekilen görüntüleri de yer alıyor.

Sur\'daki Terör Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement