Suriye'de Güvenli Bölge Oluşturulması Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Güvenli Bölge Oluşturulması Tartışmaları

Suriye\'de Güvenli Bölge Oluşturulması Tartışmaları

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, ABD'nin, Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına yönelik pozisyonunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

07.05.2015 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, ABD'nin, Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına yönelik pozisyonunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Rathke'ye, günlük basın brifinginde, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in dün Senato'da Suriye'de ve çevresinde "güvenli alanlar" oluşturulmasına yönelik açıklamaları soruldu. ABD'nin, Türkiye'nin istekleri doğrultusunda, güvenlik bölge oluşturulmasını değerlendirip değerlendirmediğinin sorulması üzerine Rathke, şunları kaydetti:

"Bu konuda yeni bir pozisyon bilgilendirmesi yapmayacağım. Pozisyonumuz aynı olmayı sürdürüyor. Bu tür askeri açıdan güçlendirilmiş bölgenin birçok sonuçları olabilir. Partnerlerimizin görüşlerini dinlemek için onlarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz".

ABD Genelkurmay Başkanı General Dempsey, dün Senato Tahsisatlar Komitesi'ndeki oturumda yaptığı konuşmada, güvenli bölgeyle ilgili, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Avrupa Komutanlığı ve Türk meslektaşlarımızla, bir süredir bu tür bir olasılığın planlamasını yapıyoruz. Askeri olarak bunu yapabiliriz. Ancak, ek maliyete yol açar ve bunu yapmak çok ciddi politika kararıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Güvenli Bölge Oluşturulması Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement