Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) muhalifleri, Esed rejiminin kurduğu "Suriyelileri birbirine kırdırma" tuzağına düşmemeye çağırdı.
SMDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki El-Haseke ilinin Ra's el-Ayn kasabasında, Nusra Cephesi ile PKK'nın siyasi kanadı PYD militanları arasında yaşanan çatışmalara dikkati çekildi.
Açıklamada, "Bizler SMDK olarak bütün muhalifleri, Esed rejiminin devrimi yok etmek amacıyla kurduğu, 'halkın birbirini kırması' tuzağına düşmemeye çağırıyoruz. Bazı muhalif gruplar, siyasi bazı hesaplar peşinden giderek ne yazık ki bu tuzağa düşüyor" ifadesi kullanıldı.
SMDK, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO), "Suriye halkının verdiği özgürlük mücadelesiyle hiç bir ilgisi olmayan bu gruplara karşı" halkın yanında yer alma ve ülke bütünlüğünü koruma çağrısında bulundu.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) daha önce yaptığı açıklamada, Ra's el-Ayn kasabasında Nusra Cephesi ile PYD militanları arasında yaşanan çatışmalarda 29 kişinin öldüğünü duyurmuştu. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.