Suriye'de İngiliz Vatandaşı Doktorun Gözaltında Ölümü - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İngiliz Vatandaşı Doktorun Gözaltında Ölümü

Suriye\'de İngiliz Vatandaşı Doktorun Gözaltında Ölümü

Hapishanede hayatını kaybeden doktor Abbas Khan'ın naaşı Londra'ya getirildi.

22.12.2013 18:32

Suriye'de hapishanede hayatını kaybeden İngiliz uyruklu doktor Abbas Khan'ın naaşı otopsi işlemleri için Londra'ya getirildi.

Heathrow Havaalanı'na inen uçakla getirilen Khan'ın naaşının, otopsi işlemleri için doğu Londra'da bulunan, şüpheli ölüm olaylarını araştıran bir tıbbi tetkikçinin ofisine gönderileceği öğrenildi.

Khan'ın naaşı, dün Kızılhaç temsilcileri tarafından Suriye'nin başkenti Şam'dan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta getirilmiş, Khan'ın annesi Fatma ve kardeşi Efruz Khan tarafından teslim alınmıştı.

Ortopedik cerrah olan 32 yaşındaki Khan, geçen yıl kasım ayında bu ülkedeki iç savaşta yaralanan sivillere yardım etmek için Suriye'ye gitmiş ve 48 saat sonra ülkenin kuzeyinde gözaltına alınmıştı. Khan, 13 ay boyunca Şam'da bir hapishanede tutulmuştu.

Khan'ın ölüm haberinin ardından İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hugh Robertson, "Khan'ın ölümüyle ilgili acil açıklama beklediklerini ve ölümü şüpheli gördüklerini" bildirmişti.

İngiliz basınına konuşan Khan ailesinin avukatı Nabeel Sheikh, ani ölüm ve bu ölümlerin nedenlerini inceleyen tıbbi tetkikçilerin testlerinin pazartesiye kadar tamamlanacağını umduklarını söyledi. Sheikh, İçişleri Bakanlığının süreci organize ettiğini ancak Khan'ın ölümü şüpheli bulunduğu için Scotland Yard polis servisinin de aktif olarak sürece dahil olduğunu kaydetti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, İngiliz doktorun ölümü üzerine yaptığı açıklamada, Khan'ın, pijamalarını kullanarak kendini astığını öne sürmüştü. Ancak Abbas Khan'ın öldürüldüğü vurgulayan aile, Khan'ın ölümünden Suriye istihbaratını sorumlu tutuyor.

Beyrut'taki AA muhabirine konuşan Abbas Khan'ın kardeşi Efruz Khan, Suriye'de siyasi rejim ve istihbarat arasında anlaşmazlıklar yaşandığını öne sürerek   "Beşşar Esed kardeşimi serbest bırakmak istiyordu ancak Suriye istihbaratı onu öldürdü" iddiasında bulunmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İngiliz Vatandaşı Doktorun Gözaltında Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement