Suriye'de Öldükleri Söylenen Recep, Tayyip, Erdoğan İsimli Üçüzlerden İyi Haber - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Öldükleri Söylenen Recep, Tayyip, Erdoğan İsimli Üçüzlerden İyi Haber

2012'de Türkiye'de doğduklarında Recep, Tayyip ve Erdoğan isimleri verilen Suriyeli üçüz kardeşlerin İdlib'deki bombardımanda öldükleri haberi doğru çıkmadı.

06.11.2017 21:07  Güncelleme: 21:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2012 yılında başbakan iken Şanlıurfa'da ziyaret ettiği çadır kentte fotoğraf çektirdiği ve ailesi tarafından Recep, Tayyip ve Erdoğan ismi verilen üçüz bebeklerin İdlib'deki hava saldırısında öldükleri iddia edildi.

Dün sosyal medyada yayılan iddia, bugün de bazı gazete, televizyon ve haber sitelerinde gündeme taşındı.

"RUS BOMBARDIMINDA ÖLDÜLER" İDDİASI

İdlib'in güneyindeki Kefer Secne bölgesinde Rus uçaklarının misket bombalı saldırısının hedefi olan çocukların hayatlarını kaybettikleri iddia edildi.

BEŞTEPE'DEN YALANLAMA GELDİ

Ancak iddialara Beştepe'den yalanlama geldi. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, twitter hesabından yaptığı açıklamada üçüzlerin Suriye'ye gitmediğini, Harran'daki göçmen kampında mutlu bir hayat sürdüklerini açıkladı.

Küçükyılmaz mesajında "Suriyeli üçüzler Recep, Tayyip, Erdoğan'ın öldüğü haberleri doğru değil. Harran kampında anne babalarıyla gayet mutlu bir hayat sürüyorlar" dedi.

ERDOĞAN ÇİFTİ ÇADIR KENTTE ZİYARET ETMİŞTİ

Suriye'de başlayan savaşın ikinci yılında Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'daki çadır kente yerleştirilen Suriyeli aile burada doğan üçüz bebeklerine Recep, Tayyip, Erdoğan adını vermişti. Cumhrubaşkanı Erdoğan da bebekler doğduktan kısa bir süre sonra bu aileye ziyarette bulunmuş ve bebeklerle poz vermişti. Haberler.com


Suriye\'de Öldükleri Söylenen Recep, Tayyip, Erdoğan İsimli Üçüzlerden İyi Haber

Son Dakika Güncel Suriye'de Öldükleri Söylenen Recep, Tayyip, Erdoğan İsimli Üçüzlerden İyi Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement