Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri

Suriye\'de Savaş Suçu Belgeleri

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Birçok delil gördüm. Hepsi çok ikna edici ve dehşet verici" "İran'ın Esed rejiminin vahşetine verdiği desteği çekmesini istiyoruz" "Dün gece, Suriye rejimi tarafından uygulanan işkence, taciz ve tutuklu insanların öldürülmesini ortaya koyan şoke edici kanıtlar ortaya.

21.01.2014 16:45

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen fotoğraflarla ilgili olarak "ikna edici" ve "dehşet verici" yorumunda bulundu.

Hague, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda milletvekillerinin Suriye'deki son duruma ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bir vekilin, İran'ın Suriye rejimine verdiği desteği hatırlatması üzerine Hague, "İran'ın Esed rejiminin vahşetine verdiği desteği çekmesini istiyoruz. Dün gece, Suriye rejimi tarafından uygulanan işkence, taciz ve tutuklu insanların öldürülmesini ortaya koyan şoke edici kanıtlar ortaya çıktı" dedi.

İran'ı ikna etmek için çabalamayı sürdüreceklerini vurgulayan Hague, "Ancak Suriye'de barış olması önünde sonunda İran'ın çıkarlarına. Bu nedenle İran'a bu fırsata sarılmasını söylüyoruz" ifadesini kullandı.

İngiliz hükümetinin, Suriye'deki insan hakları ihlalleri ve dün yayımlanarak ülkedeki vahşeti ortaya çıkaran fotoğraflara ilişkin ne gibi adımlar atacağının sorulması üzerine, Hague şöyle konuştu:

"Birçok delil gördüm. Hepsi çok ikna edici ve dehşet verici. Bir gün bu suçları işleyenlerin sorumlu tutulacak olması önemli. Birleşik Krallık, insan hakları ihlallerini dosyalamaya ilişkin pek çok şey gerçekleştirdi. Suriye'deki ılımlı politik güçlere verdiğimiz desteğin bir parçası da insan hakları eylemcilerine işlenen suçların kayıt altına alınması konusunda verilen eğitimdi ki bunlar dünyanın dikkatini çekti."

İngiltere'nin Suriye'ye insani yardım göndermeye devam edeceğini belirten Hague, 200 bin kişinin kuşatma altında kalan bölgelerde olduğunun ve Esed rejiminin hala bu bölgelere giriş izni vermediğinin altını çizdi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement