
-"devlet Başkanı Esad, sorumluluk bende değil demedi"
-"Arap Birliği'nden bize resmi cevap gelmedi"
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Amerikan ve Fransız büyükelçilerinin geri dönüşüyle ilgili olarak, "Büyükelçiler kendi devletleri için varlar, Suriyeliler için değil" dedi.
Dışişleri Bakanlığında basın açıklaması yapan Makdisi, Şam'a geri dönen Amerikan ve Fransız büyükelçileriyle ilgili, büyükelçilerin kendi halkları ve devletleri için burada olduklarını, Suriye halkı için burada bulunmadıklarını ifade etti.
Makdisi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'ın konuyla ilgili açıklamalarına karşılık, bu açıklamaların yanlışlıklarla dolu olduğunu söyleyerek, tepki gösterdi. ABD tarafından gelen ve Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik olan "vakit çok geç, zaman daraldı" tarzındaki ifadeleri de sert bir dille eleştiren Makdisi, Amerikan ABC televizyonunun Esad'la yaptığı mülakatla ilgili olarak röportaj yayımlanmadan yanlış bilgiler yayıldığını ifade etti. Easd'ın "sorumluluk bende değil" tarzında açıklamalar yapmadığının altını çizen sözcü Makdisi, Esad'la yapılan mülakatın olumlu bir atmosferde geçtiğini belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Suriyeli muhaliflerle görüşmesi ile ilgili bir soruya karşılık Makdisi, "İnşallah hayırlı olur. Muhalifleri diyaloğa ikna etmek açısından yararlı olmasını umarız" ifadesini kullandı. Türkiye'yle ilgili sorulan bir soruya karşılık ise Suriye'nin Türkiye'nin güvenliğine önem verdiğini belirten Makdisi, bu önemin karşılıklı olmasını dilediklerini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Suriye Dışişleri Sözcüsü: Büyükelçiler Kendi Devletleri ve Halklarına Hizmet İçin Varlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?