TSK'dan Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe

TSK\'dan Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe

TSK, akaryakıt kaçakçılığıyla yürüttüğü mücadele kapsamında 11 ayda Suriye sınırında, yerin altına döşenmiş 282 kilometre uzunluğunda boru hattını imha etti.

23.11.2014 12:20  Güncelleme: 13:37

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), akaryakıt kaçakçılığıyla yürüttüğü mücadele kapsamında 11 ayda Suriye sınırında, yerin altına döşenmiş 282 kilometre uzunluğunda boru hattını imha etti.

Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından TSK'nın sınırda güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarması, akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe vurdu. Suriye'den temin ettikleri akaryakıtı, katırlar yerine yeraltına döşedikleri borularla Türkiye'ye taşımaya başlayan kaçakçıların bu yöntemi, sınır birlikleri tarafından geçen Aralık ayında deşifre edildi. Yapılan çalışmalarda kaçakçıların boruları yerin altına 'Köstebek' adı verilen yatay sondaj makinesiyle döşediği saptandı. Piyasa değeri özelliklerine göre 300 bin ile 1 milyon dolar arasında değişen köstebekler, genellikle mevcut alt ve üst yapıyı bozmadan doğalgaz, su, elektrik, telefon, sinyalizasyon gibi boru ve kabloları yerin altına döşemek için kullanılıyor. Yerin altından 4 kilometreye kadar boru döşeyebilen bu iş makinası son dönemde akaryakıt kaçakçılarının gözdesi oldu.

7 KÖSTEBEK ELE GEÇTİ

Bu yeni yöntemi deşifre ettikten sonra gerek sınır hattında, gerekse Hatay'ın sınıra yakın mahallelerinde operasyonlar düzenleyen askerler, kaçakçılara ağır darbe vurdu. Genelkurmay Başkanlığı, 1 Aralık 2013- 30 Ekim 2014 tarihleri arasında Suriye sınırında ve sınıra yakın mahallelerde yapılan operasyonlarda, çeşitli bölgelerde yerin altına döşenmiş toplam 282 kilometre uzunluğunda boru hattı ile kaçak boruları yeraltına döşeyen 7 köstebek ele geçirdi. Ekipler, operasyonlarda çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, yüklü miktarda kaçak akaryakıt, akaryakıt bidon ve tankı ele geçirdi.

KAÇAKÇILARLA 1.5 SAAT ÇATIŞMA

Ağır darbe yiyen kaçakçılar, askerlere gözdağı vermek için Hatay'daki Hacıpaşa Hudut Karakolu'na Suriye tarafından Doçka uçaksavar silahı ve kaleşnikof piyade tüfekleriyle saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma 1,5 saat sürdü. Kaçakçıların daha sonraki günlerde de yaptığı saldırı girişimleri, askerlerin anında müdahalesiyle sonucu sonuçsuz kaldı. - Hatay


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSK'dan Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement