Suriye Sınırında Teyakkuz! Askere Vur Emri Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye Sınırında Teyakkuz! Askere Vur Emri Verildi

05.01.2016 12:07  Güncelleme: 13:38

Hareketliliğin arttığı ve 24 saat termal kameralarla gözetlenen Suriye sınırında, nöbet kulelerine ve karakollara yaklaşan unsurlara karşı ise askere vur emri yetkisi verildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları Suriye sınırını beyaza bürüdü. Karkamış, Elbeyli ve Kilis sınırında terör örgütü DAEŞ'e karşı tedbirleri arttıran Türk askeri, kar yağışı ile birlikte teyakkuza geçti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Özellikle bir süredir terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Suriye'nin Cerablus kentine çift taraflı kaçak geçişlerin önlenmesi için sınır hattında kar yağışının etkili olması ile birlikte güvenlik önlemleri arttırıldı. Olası saldırı, kaçakçılık ve sınırı geçmeye çalışan IŞİD militanları nedeniyle güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı sınırda tank namluları da IŞİD'in kontrolündeki bölgelere çevrildi.

VUR EMRİ YETKİSİ VERİLDİ

Suriye'de Fırat Nehri'nin batısında YPG ve IŞİD arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi ve kar yağışı üzerine sınır illerinde hareketlilik de arttı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çok sayıda askeri araç ve personel Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırına gönderildi. Öte yandan 24 saat termal kameralarla gözetlenen Suriye sınırında, nöbet kulelerine ve karakollara yaklaşan unsurlara karşı ise askere vur emri yetkisi verildiği öğrenildi.

15 IŞİD MİLİTANI YAKALANDI

Suriye'nin iç bölgelerinde çatışmaların artması dolayısıyla son bir haftada Türkiye'ye kaçak geçiş yapan yaklaşık 15 IŞİD militanının güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Teyakkuz! Askere Vur Emri Verildi - Son Dakika


Advertisement