Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle: "Suriye’ye yönelik ortak tutum alınması konusunda beklentiler yüksek olmamalı"

05.09.2013 14:39

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'ye yönelik ortak tutum izlenmesi konusundaki beklentilerin çok yüksek olmaması gerektiğini belirtti.

Westerwelle, Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda, G20 Zirvesi'nde Suriye konusunda bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya karşılık, BM Güvenlik Konseyi'nde ortak bir tutum alınması için bu fırsatı kullanmak istediklerini belirterek,  "Ancak beklentiler çok fazla yüksek olmamalı. Şimdiye kadar Rusya'nın rolünde bir değişiklik görmüyorum" ifadesini kullandı.

Westerwelle, St. Petersburg'da siyasi çözüm bulunması için her şeyi deneyeceklerini ancak Alman meclisi ve komuoyuna karşı gerçekçi değerlendirme yapma görevinin olduğunu kaydetti. Westerwelle, Rusya, Çin, İran ile bölge ve müttefik ülkelerin dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde maalesef siyasi bir çözüm bulunması için şansın artmadığını ifade etti.

"Biz siyasi bir çözümün mümkün olması için çalışıyoruz" diyen Westerwelle, BM Güvenlik Konseyi'nin ortak bir tutum sergilemesini istediklerini, BM müfettişlerinin raporunun hazırlaması için Suriye'den alınan numunelerin hızlı bir şekilde incelenmesini desteklediklerini kaydetti.

ABD'nin, tüm diplomatik yolların kullanılmasından önce harekete geçmesi durumunda ne olacağı yönündeki soru üzerine de Westerwelle, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye karşı, BM incelemesinin tüm ülkelerin karar verme sürecine dahil edilmesi görüşünü savunduğunu, BM Genel Sekreteri Ban Ki mun'dan da incelemenin hızlandırılmasını istediğini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement