Suriyeli Parmak Bebek Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Parmak Bebek Yaşama Tutundu

Suriyeli Parmak Bebek Yaşama Tutundu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 29 haftalıkken 1 kilogram ağırlığında dünyaya gelen Suriyeli Muhammed Sabuni bebek, yaşama tutundu.

26.01.2013 10:23

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 29 haftalıkken 1 kilogram ağırlığında dünyaya gelen Suriyeli Muhammed Sabuni bebek, yaşama tutundu. İskelet ve solunum sistemi tam olarak gelişmediği için 2 ay kuvözde yaşam savaşı veren minik bebek, hayati tehlikeyi atlatıp 1 kilo 900 gram ağırlığa ulaşınca annesi Safiye ve babası Şedi Cemal Sabuni'ye teslim edildi. Bebeklerini kucaklayan Suriyeli aile, hastane çalışanları ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Yaklaşık 5 ay önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 27 yaşındaki Şedi Cemal Sabuni, hamile eşi 23 yaşındaki Safiye ve 1.5 yaşındaki çocukları Cemal Sabuni, Osmaniye'nin merkez Cevdetiye Beldesi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kente yerleştirildi. Bir süre sonra Safiye Sabuni, henüz doğum zamanı gelmemesine karşın sancıları başlayınca kamptan ambulansla Adana'daki Balcalı Hastanesi'ne getirildi.

BEBEĞE YOĞUN İLGİ

Safiye Sabuni, geçen 26 Kasım'da 29 haftalık hamileyken 1 kilo 30 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Erken doğum nedeniyle iskelet ve solunum sistemi tam olarak gelişmeyen, her erken doğum olayında olduğu gibi boşaltım sistemi, cilt ve kaslarla ilgili bazı rahatsızlıklar da yaşayan minik bebek, kuvöze konularak tedavi altına alındı. 'Muhammed' adı verilen Suriyeli bebeğin annesi ve babası ise hastanede 3 gün kaldıktan sonra kampa geri döndü.

Balcalı Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde 2 ay kuvözde bakımı yapılan, hemşireler tarafından altı değiştirilip, beslenmesi sağlanan Muhammed Sabuni bebek, çok riskli olan oksijen destekli akciğer tedavisine de olumlu yanıt verdi.

'ÖLÜR DİYE KORKMUŞTUM'

Minik bebeğin tedavisi tamamlanınca da ailesine haber verildi. Osmaniye'deki kamptan gelerek kuvözdeki bebeğini gören ve oldukça mutlu olduğu gözlenen anne Safiye Sabuni, Türkçe konuşarak "Bebeğim erken doğunca ölür belki diye çok korkmuştum. Ama doktorlar ona çok iyi baktı. Çok mutlu oldum. Hepsine teşekkür ederim" dedi.

Bebeğin babası Şedi Cemal Sabuni ise "Türkiye bize kucak açtı. Doktorlar da çocuğumuza çok iyi baktı. Tam 2 ay ona baktılar. Çok mutluyuz. Türkiye'ye ve hastane çalışanlarına çok ama çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Balcalı Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Ayfer Adlığ da "Muhammed bebek, artık tamamen ağızdan beslenebiliyor. Sağlığına kavuştu. Artık annesinin besleyip bakabileceği durumda" diye bilgi verdi.

Kuvözden çıkartılan minik bebeği kucağına alan anne ve babası, çocuklarıyla birlikte Osmaniye'deki çadır kente gitti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Parmak Bebek Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement