Suşehri'nde Ayı Saldırısı: Çoban Yaralandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suşehri'nde Ayı Saldırısı: Çoban Yaralandı

Suşehri\'nde Ayı Saldırısı: Çoban Yaralandı
17.06.2026 16:28

Ayı saldırısına uğrayan çoban Amil Algül, hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki ayıların sayısı arttı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde ayı saldırısı sonucu yaralanan çoban, tedavi altına alındı.

Şar ile Karalar köyleri arasında yer alan Çamlıca mezrasında hayvanlarını otlatan Amil Algül (56), ayı saldırısına uğradı.

Çoban köpekleri sayesinde ayı bölgeden uzaklaşırken, yaralanan Algül telefonla yakınlarından yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine giden köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Algül, ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Sivas'a sevk edildi.

Algül'ün köylüsü Muharrem Özgün, gazetecilere, son dönemlerde bölgede ayıların çoğaldığını ve köy merkezine kadar indiğini ifade etti.

Bulut Algül de arazide sürekli ayılarla karşılaştıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suşehri'nde Ayı Saldırısı: Çoban Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement