Süt Üreticileri Okul Sütü'nün Kalitesini Garanti Ediyor - Son Dakika
Güncel

Süt Üreticileri Okul Sütü'nün Kalitesini Garanti Ediyor

Süt Üreticileri Okul Sütü\'nün Kalitesini Garanti Ediyor

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Okul Sütü dağıtımı yapacak süt üreticileri ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenledi

08.02.2013 15:29

11 Şubat'ta başlayacak Okul Sütü Programı kapsamında Ulusal Süt Konseyi Başkanı Okul Sütü dağıtımı yapacak süt üreticileri ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Üreticiler Okul Sütü'nün market reyonlarından güvenle satın alınan sütlerden hiçbir farkının olmadığını, okullara sağlık açısından tam güvenilir Uzun Ömürlü Süt'ün dağıtılacağını belirttiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Ulusal Süt Konseyi'nin desteğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında okullara süt dağıtımı yapacak firmalar bir kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

Toplantıya Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Hasan Tolgar, Ak Gıda Süt Alım ve Kalite Direktörü Halil Çukutli ve Ar-Ge Direktörü Ali Ulvi Akyürek, Sek Süt İşletmeleri Grup Yöneticisi MuratHocalar, Danone Tikveşli Kurumsal İlişkiler Direktörü Adnan Çavuş, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan ve Ulusal SütKonseyi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. MuhittinÖzder katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Okul Sütü Programı'nın 30 bin 752 okulda uygulanacağını ve 6milyon 290 bin 977 öğrenciye toplam 60 bin ton süt dağıtılacağını söyledi. Ülkemizin büyüklüğü ve temel eğitimdeki öğrencilerimizin sayısı göz önüne alındığında Okul Sütü Programı'nın Türkiye'nin en büyük sosyal fayda projelerinin arasında yer aldığını belirten Çallı, "çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine yapacağımız bu katkı, ülkemizin geleceğine de yapılan bir yatırım olacak" dedi.

Okul sütleri öndegelen süt üreticileri tarafından üretiliyor

Türkiye'nin önde gelen süt üreticilerinin katıldığı toplantıda, Okul Sütü'nün dünyada kullanılmakta olan en ileri teknoloji ile üretilen ve ambalajlanan, sağlık açısından tümüyle güvenli olan Uzun Ömürlü Süt olduğu belirtildi. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, "Okul Sütü'nün market reyonlarından güvenle satın aldığınız sütlerden hiçbir farkı bulunmamaktadır.Sütlerimiz okullara dağıtılmadan önce ayrıca kontrolden geçirilmektedir" dedi.

Dağıtımın, sütlerin okullara ulaştırılması ile ilgili planlama ve sütün korunmasına ilişkin her ayrıntı göz önünde bulundurularak yapılacağını söyleyen Çallı, programın her aşamasının kontrol altında olduğunu ve bunun için son derece titiz, duyarlı ve özverili bir şekilde çalışıldığını belirtti.

Okul Sütü çocuklara süt içme alışkanlığı kazandıracak

Okul Sütü Programı çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Program çerçevesinde çocuklara haftada 3 gün dağıtılacak sütlerin yanı sıra sütün faydası konusunda çocukları, öğretmenleri ve aileleri bilgilendirici eğitim ve iletişim çalışmaları yürütülüyor. Türkiye genelinde programdan sorumlu kamu personeline ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor,öğrencilere ve velilere yönelik eğitsel faaliyetler gerçekleştiriliyor, metinleri ve görselleri özel olarak tasarlanmış eğitici materyaller dağıtılıyor. Basın yayın organları aracılığı ile konusunda uzman akademisyenlerin kamuoyunu doğru bilgilendirmesine yönelik röportaj çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ailelere ve çocuklara yönelik hazırlanan bilgilendirme filmleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sistemi üzerinden ailelere ulaştırılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süt Üreticileri Okul Sütü'nün Kalitesini Garanti Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement