Ölen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın başkent Riyad'da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkenin lideri katıldı.
Kral Abdullah'ın naaşı cenaze namazının ardından omuzlara alınarak defnedileceği "Oud" mezarlığına götürüldü.
Cenaze burada akrabaları ve Suudi Arabistan yönetiminden isimlerin de bulunduğu bir grup tarafından uğurlanacak.
Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve diğer Körfez ülkelerinin liderleriyle çok sayıda ülkenin devlet başkanı katılıyor.
İran'dan taziye
Bu arada Suudi Arabistan'ın bölgedeki en büyük rakibi İran'ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan mesajda, Ruhani'nin, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın vefatı dolayısıyla, merhuma Allah'tan rahmet, Suudi Arabistan devleti, halkı ve Suud ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in İran adına, KralAbdullah'ın cenaze törenine katılmak üzere Suudi Arabistan'a gideceğini açıklamıştı.
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, 3 haftadan beri tedavi gördüğü hastanede dün gece vefat etmişti.
Kaynak: Al Jazeera
Son Dakika › Güncel › Suudi Kralı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.