Taçi'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesi.. Muhalifler Gösterilerini Sürdüreceklerini Duyurdu - Son Dakika
Güncel

Taçi'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesi.. Muhalifler Gösterilerini Sürdüreceklerini Duyurdu

Taçi\'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesi.. Muhalifler Gösterilerini Sürdüreceklerini Duyurdu

Taçi'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi.. Muhalifler gösterilerini sürdüreceklerini duyurdu Turan Kasap Priştine, 26 Şubat (DHA) - Kosova Meclisi'nin olağan genel kurul toplantısında yapılan oylamanın 3'üncü turunda 71 oy alan Haşim Taçi, Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi.

27.02.2016 10:41

Taçi'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi.. Muhalifler gösterilerini sürdüreceklerini duyurdu

Turan Kasap Priştine, 26 Şubat (DHA) - Kosova Meclisi'nin olağan genel kurul toplantısında yapılan oylamanın 3'üncü turunda 71 oy alan Haşim Taçi, Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi ardından Haşim Taçi, ilk konuşmasını yapmadan önce LDK Partisi milletvekili olan Kosova'nın kurucusu olan ilk Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova'nın kızına bir buket çiçek hediye etti ve kürsüye çıktı.

Taçi, Öncelikle bana güvenmiş olduğunuz için siz milletvekillerine teşekkür etmek isterim. Ülkemizde görev yapan büyükelçilere de teşekkür etmek isterim. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bizi yalnız bırakmadınız. Bana olan inancınızın Kosova için yeni bir umut olacaktır. Anayasa ve yasalar çerçevesinde yeni bir Kosova için, halkım için, daha refah bir ülke için, Kosova vatandaşlarının mutluluğu için çalışacağıma söz veriyorum dedi.

Haşim Taçi, görevine 7 Nisan'da başlayacak 2016 günü başlayacak.

PDK sempatizanları Priştine meydanlarına kutlamalar yaptı.

MUHALİFLERDEN 'DURMAYACAĞIZ' MESAJI

Muhalefet parti liderleri Visar İmeri, Ramuş Haradinay ve Fatmir Limay, Haşim Taçi'nin Cumbarbaşkanı görevine seçilmesinden ve gün içinde Kosova Meclisi içinde ve dışındaki gelişmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Üç muhalif lider, Haşim Taçi'nin Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı görevine seçilmesi nedeniyle ateş püskürdü. Liderler gösterilerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taçi'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesi.. Muhalifler Gösterilerini Sürdüreceklerini Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement