Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, son dönemde görülen yasadışı eylemler ve aşırı uçların işlediği suçlar ile ilgili uyarıda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, ülkede aşırılık ve terörle ilgili suçların giderek arttığına dikkati çekilerek, emniyet birimlerinden, özellikle terörle mücadelede çalışmaların yoğunlaştılması talep edildi.
Rahman, 2 Haziran'da ülkenin kuzeyindeki Soğd vilayetinde kuyumcu ve ailesinin öldürülmesiyle ilgili olayın bir an önce açığa çıkarılmasını isterken, son dönemde ülkede gençler arasında suç işleme oranının da arttığını, örneğin Soğd vilayetinde gençler tarafından son 5 ayda 551 suç işlendiğini hatırlattı.
Rahman, 2000 yılından bu yana Soğd vilayetinde yasadışı terör örgütü mensubu 570 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi.
Tacik Cumhurbaşkanı, bu çerçevede, İçişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Servisi ve Cumhuriyet Başsavcılığından, ülkede terör ve aşırılıkla mücadele çalışmalarının arttırılmasını istedi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'dan Terör Uyarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?