Tacikistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Oldu - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Oldu

Tacikistan\'ın Yeni Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Oldu

Tacikistan'da 6 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini İmamali Rahman kazandı.

14.11.2013 19:37  Güncelleme: 19:47

Tacikistan'da 6 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin resmi sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanı İmamali Rahman seçimi kazandı.

Tacikistan Merkez Seçim Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, toplam seçmen sayısının 4 milyon 201 bin 156 olduğu Tacikistan'da, seçimlerde 3 milyon 787 bin 703 seçmen (seçmen sayısının yüzde 90,1'i) oy kullanırken, 39 bin 403 oy geçersiz sayıldı.

Seçimlerde 3 milyon 157 bin 253 oy (yüzde 84,23) alan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Sonuçlara göre, diğer cumhurbaşkanı adaylarının her birinin yüzde 5'ten daha az oy aldığı seçimlerde, Sosyalist Parti adayı Abduhalim Gaffarov yüzde 1,48, Komünist Parti adayı İsmail Talbakov yüzde 4,93, Demokrat Parti adayı Saidcafar İsmanov yüzde 1,05, Ekonomik Reformlar Partisi adayı Alim Babayev yüzde 3,82, Çiftçiler Partisi adayı Talibbek Buhariyev ise yüzde 4,49 oy elde etti.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Şermuhammad Şahiyan daha önce yaptığı açıklamada, seçimlerin özgür, şeffaf, demokratik ve seçmenlerin yüksek katılımıyla gerçekleştiğini dile getirirken, hükümete muhalif İslami Uyanış Partisi Siyasi Kurulu, yönetimin muhalif partiler için suni engeller oluşturduğu, seçimlerin demokratik ve şeffaf olmadığı ifade etmişti.

Seçimlere katılabilmek için toplam seçmen sayısının yüzde 5'ine tekabül eden 210 bin imza toplayamadığı açıklanan İslami Uyanış Partisi ile sivil toplum örgütlerince oluşturulan Tacikistan Reform Güçleri Birliği'nin adayı, Merkez Seçim Komisyonu tarafından onaylanmamıştı.

Ülke genelinde 3151 sandığın kurulduğu seçimleri, 1500 yerli ve 500'den fazla yabancı gözlemci izledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement