Tahliye Olan Balyoz Planı Davası Sanığı Yıldırım, Iğdır'da - Son Dakika
Güncel

Tahliye Olan Balyoz Planı Davası Sanığı Yıldırım, Iğdır'da

Tahliye Olan Balyoz Planı Davası Sanığı Yıldırım, Iğdır\'da

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, Iğdır'a gitti.

25.06.2014 23:48  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin "İhlal" kararı vermesinin ardından tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, memleketi Iğdır'a geldi.

Ankara'dan Iğdır'a uçakla gelen Yıldırım, Iğdır Havaalanı'nda Türk bayraklarıyla karşılandı.

Araç konvoyu eşliğinde ailesinin yaşadığı Yaycı köyüne geçen Yıldırım'ı, köyün girişinde akrabaları ve köylüler, kurban keserek karşıladı. Otomobilden inen Yıldırım, vatandaşlarla yürüyerek annesi Hacı Hava Yıldırım'ın evine gitti.

Yıldırım, ellerinden öptüğü annesine uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Hava Yıldırım, "Bugün benim için bayramdır, çok mutluyum, oğlum geldi Onu bir kere daha bana göstermeyi nasip eden Allah'a şükürler olsun. Rabim herkese böyle mutlu günler nasip etsin" dedi.

Yıldırım da hep bu anı hayal ettiğini belirterek, "Bu anı bana yaşatan Allah'a şükürler olsun. Annemi, akrabalarımı çok özlemiştim. Hemşehrilerim beni bugün de yalnız bırakmadı. Bana inandılar. Mutluyum. Tarifsiz bir mutluluk içindeyim" diye konuştu.

Daha sonra kent merkezinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'na geçen Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Balyoz Planı davasında 45 ay tutuklu kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün burada sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizler bana inandınız, güvendiniz. Balyoz davasında 45 ay tutuklu kaldım. Geçen hafta Anayasa Mahkemesi, yaptığımız başvurular sonucunda bizleri haklı buldu ve yerel mahkemeye yönlendirdi. Yerel mahkeme de bizleri serbest bıraktı."

-Balyoz Planı davası

-Hacı Hava Yıldırım

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahliye Olan Balyoz Planı Davası Sanığı Yıldırım, Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement