Taliban'dan İlk Kez Ramazan Bayramı İçin Ateşkes İlanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Taliban'dan İlk Kez Ramazan Bayramı İçin Ateşkes İlanı

09.06.2018 10:58

Afganistan'da Taliban örgütü, tarihinde ilk kez Ramazan Bayramı için 3 günlük ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Afganistan'da Taliban örgütü, tarihinde ilk kez Ramazan Bayramı için 3 günlük ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Taliban'dan yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı'nda 3 gün boyunca herhangi bir saldırı sırasında, savunma konumunda olacakları belirtildi.

Açıklamada, ateşkesin yabancı güçleri kapsamadığı, bu güçlere yönelik Taliban operasyonlarının süreceği ifade edildi.

Taliban ayrıca savaş meydanına dönmeyeceklerine dair söz vermeleri halinde esirleri serbest bırakmayı düşünebileceğini de açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, perşembe günü yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir haftalık ateşkes ilan etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taliban'dan İlk Kez Ramazan Bayramı İçin Ateşkes İlanı - Son Dakika


Advertisement