"Tam Gün Yasası" Mağduru Gazeteciye Sağlık Bakanlığından Telefon... - Son Dakika
Güncel

"Tam Gün Yasası" Mağduru Gazeteciye Sağlık Bakanlığından Telefon...

"Tam Gün Yasası" Mağduru Gazeteciye Sağlık Bakanlığından Telefon...

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birçok hasta gibi mağdur olan, Kocaelili gazeteci Serpil Çolak için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

09.10.2011 16:33

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birçok hasta gibi mağdur olan, daha önce kendisini ameliyat tedavi ve eden, ikinci ameliyat kararlaştırılmasına rağmen ameliyat olamayan Kocaelili gazeteci Serpil Çolak için Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Bakan talimatıyla telefonla aranan Serpil Çolak'a yasa nedeniyle bu durumda olan hastaların mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığı ve gerekirse yurt dışında da tedavi imkanı sağlanacağı bildirildi.

Beyninde oluşan anevrizma (baloncuk) nedeniyle acilen ameliyat olması gereken, kendisine ameliyat günü verilmesine rağmen Tam Gün Yasası'na takılan Kocaelili gazeteci Serpil Çolak için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

BAKANIN TALİMATIYLA

Serpil Çolak'ı telefonla arayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Dr. Vakkas Özmercan, yasadan dolayı mağdur olan hastalara tek tek ulaştıklarını belirtti. 'Amacımız bu hastaların mağduriyetini gidermek' diyen ve Bakanın talimatı üzerine harekete geçtiğini söyleyen Özmercan, Serpil Çolak'ın dosyasını inceleyeceğini, gerek kamu hastanesi, gerek özel hastanede ameliyat olması için gerekenlerin yapacağını iletti. Özmercan'ın Serpil Çolak'a 'Gerekirse yurt dışına da göndeririz' diyerek güvence verdiği, aynı doktora ameliyat olma imkanının da dikkate alındığını bildirdiği öğrenildi.

HASTANIN DOKTORUNA OLAN GÜVENİ

Hastanın doktoruna inanması ve güvenmesinin ne denli önemli olduğunu belirten Serpil Çolak'ın, 'İlk ameliyatımı yapan ve beni yıllardır takip eden, şimdi ne yapılacağını ve nasıl yapılacağını bilen doktorumdan vazgeçmek istemiyorum. Ben doktoruma inanıyor ve güveniyorum. Aynı hastanede kendi doktoruma ameliyat olmak istiyorum' demesi üzerine Dr. Vakkas Özmercan'ın bu ayrıntıyı da göz önünde bulunduracaklarını söylediği öğrenildi.

Bu arada haber üzerine Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuyla ilgili olarak devreye girdi. Serpil Çolak'ı telefonla arayan Topaca da, Sağlık Bakanlığı'nın bu yasadan dolayı mağdur olan hastaları tek tek tespit ettiğini söyledi

Serpil Çolak, daha önce söylediği "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" şeklindeki sözlerini tekrarlarken, "Bu sadece benim sorunum değil. Bunun bir şekilde gündeme gelmesi gerekiyordu. Benimle birlikte yasadan dolayı mağdur olan tüm hastaların sorunlarının bir an önce çözülmesi ve sağlıklarına kavuşturulması için gereğinin yapılması en büyük dileğim." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tam Gün Yasası' Mağduru Gazeteciye Sağlık Bakanlığından Telefon... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement