Tarihe Tanıklık Eden Araçlara Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Tarihe Tanıklık Eden Araçlara Yoğun İlgi

Tarihe Tanıklık Eden Araçlara Yoğun İlgi

Bu yıl yedincisi düzenlenen 'Bursa Klasik Otomobil Şenliği'nde klasik araba tutkunları göz bebeklerini görücüye çıkardı.

01.06.2014 13:53

Bu yıl yedincisi düzenlenen 'Bursa Klasik Otomobil Şenliği'nde klasik araba tutkunları göz bebeklerini görücüye çıkardı. Tarihe tanıklık etmiş araçlara, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Klasik Otomobilciler Derneği (BURKOD) ve Osmangazi Belediyesi'inin katkıları ile düzenlenen Klasik Otomobil Şenliğinde, geçmişin şahidi otomobiller Sukaypark'ta meraklılarıyla buluştu. 65 yaşından 35 yaşına kadar yaklaşık 200 klasik otomobilin görücüye çıktığı şenliğe klasik otomobil meraklıları sabahın ilk saatlerinden itibaren akın etti. Yakın tarihin izlerini taşıyan muhteşem araçları görmek için Sukaypark'a akın eden vatandaşlar, meraklısı oldukları araçları tek tek inceleme fırsatı buldu. Organizasyonun ev sahiplerinden BURKOD Başkanı Zafer Ahmetoğlu, klasik otomobillerin bir tutku olduğunu belirterek, "Klasik araba alan bir arkadaşım çoğunlukla birkaç yıl sonra ikincisini, üçüncüsünü alıp koleksiyona doğru gidiyor. Bu paradan çok ilgi ve emek isteyen bir tutkunluk. Burada Avrupa, Amerikan ve yerli klasik otoları sergiliyoruz. Çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bu etkinlikteki amacımız, uzun zamandan beri bir araya gelemeyen klasik oto sahipleri ile klasik oto tutkunlarını bir araya getirmek. Her geçen yıl etkinliğimize katılım yükseliyor." diye konuştu.

Şenliğe İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Eskişehir, Adapazarı ve yurt dışından yaklaşık 200 otomobil katıldı. Onlarca klasik arabayı bir arada görmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar ise cep telefonlarıyla arabaları görüntüledi.

ŞENLİĞE DAM VURAN TRAKTÖR

Düzenlenen şenliğe 1950 model Gazlı Ferguson'u ile katılan Bandırmalı Ömer Bayrak ise tüm dikkatleri üzerine çekti. Avrupa, Amerikan ve yerli klasik otomobiller diye 3 katagoriye ayrılan alanda Bayrak'ın traktörü için de ayrı bir alan oluşturuldu. Eski değerleri bugüne kazandırmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Bayrak, "traktörüm saat gibi çalışıyor. Ama onu tarlaya hiç sokmuyorum. Şuanda bu kadar temiz Türkiye'de 3 veya 4 tane böyle traktör vardır" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihe Tanıklık Eden Araçlara Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement