Tarihi Kaçakçılık Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kaçakçılık Operasyonu

Tarihi Kaçakçılık Operasyonu

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Yapılan Aramada Eski Eser Ve Av Tüfeği Ele Geçirildi.

09.03.2011 22:07  Güncelleme: 22:08

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Yapılan Aramada Eski Eser Ve Av Tüfeği Ele Geçirildi.

Verilen bilgiye göre, Eruh İlçe Jandarma Komutanlığınca adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, İlçe Emniyet Amirliği ile koordineli olarak bir şahsa ait eve ve eklentilerinde icra edilen arama faaliyetinde, tarihi eser olabileceği değerlendirilen 4 adet tabak, 1 adet sini ve 12 adet muhtelif malzeme olmak üzere toplam 17 adet eski eser ile 1 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği ele geçirildi.

Ele geçirilen eski eser ve av tüfeğine el konulurken, şüpheli şahıs ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

Bayan Çolak, Okula Gitmeyen Kız Çocuklarını İkna Etmeye Devam Ediyor

Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, ilçe ziyaretlerinde okula gitmeyen kızları ikna ederek yeniden okula kazandırıyor.

Eruh ve Baykan ilçelerini ziyaret eden Gülsüm Çolak, okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren 40 bayana sertifika dağıttı.

Kursa katılan bayanlarla da görüşen bayan Çolak, "Yaptığım ilçe ve köy gezilerinde çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan genç kızlarımızı ve ailelerini tek tek ziyaret ediyorum. Dert ve sıkıntılarını dinliyorum. İmkanlar ölçüsünde onlara katkıda bulunuyorum. Bu gezilerimde birçok aileyi ikna ederek çocuklarının yeniden okumasını sağlıyoruz.

Son olarak Eruh ilçemizde ziyaret ettiğimiz 3 farklı aileyi ikna ederek kız çocuklarının okula gitmesine vesile olduk. Tabii çocuklarımızın eğitimlerini tamamlaması çok önemli. Çünkü okul okuyarak eğitim alan herkes geleceğe daha güvenle bakıyor. Özgüveni arttığı gibi kendi geleceğine de şekil ve yön verebiliyor. Bundan dolayı çocuklarımızın okutulmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Kursa katılan bayanların dert ve sıkıntılarını da dinleyen Bayan Gülsüm Çolak, daha sonra okuma-yazma kursları ile halk eğitim merkezlerini ve dikiş-nakış kurslarını ziyaret etti.

Bayan Çolak'a Eruh Kaymakamı Ramazan Keskin, Baykan Kaymakamı Murat Süzen ve ilgililer eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Kaçakçılık Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement