Tarihi Okul Turizme Kazandırılmayı Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tarihi Okul Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

08.09.2017 12:09

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan ve Ruslar döneminden kalan tarihi Sarıkamış Ortaokulu binası turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan ve Ruslar döneminden kalan tarihi Sarıkamış Ortaokulu binası turizme kazandırılmayı bekliyor.

Osmanlı Rus savaşlarının yapıldığı 1877-1878 yıllarından sonra Ruslar tarafından Sarıkamış'ta yaptırılan yaklaşık 126 yıllık tarihi taş bina kaderine terk edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde olan tarihi bina 1970'li yılların sonuna kadar eğitim ve spor amaçlı kullanıldıktan sonra atıl duruma bırakılmış.

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Kars ve Sarıkamış'ta özellikle Ruslar döneminden kalma birçok tarihi taş bina var. Sarıkamış'taki tarihi bina okul bahçesi içerisinde olduğu için büyük tehlike arz ediyor. Bunların tespit edilerek ya restorasyonunun yapılması lazım ya da aşırı derecede yıkılmış ise orijinaline uygun yeniden yapılması gerekir. Bu binalar şehirlerin ruhunu yansıtıyor, o ruhu kaybetmememiz lazım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Okul Turizme Kazandırılmayı Bekliyor - Son Dakika


Advertisement