Taşkın Koruma Tesislerinin Toplu Açılışı Ankara’da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Taşkın Koruma Tesislerinin Toplu Açılışı Ankara’da Gerçekleştirildi

Taşkın Koruma Tesislerinin Toplu Açılışı Ankara’da Gerçekleştirildi

Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, DSİ Genel Müdürü Haydar Kocaker Ve DSİ Çalışanlarının Katılımı İle Gerçekleştirildi.

29.12.2010 15:48  Güncelleme: 15:49

119 Taşkın Korum Tesisinin arasında Bartın ilinde yer alan Kozcağız beldesi Küçük Sanayi Sitesi taşkın koruma tesisleri, Bartın Irmağı Sol Sahil Kaya Kazısı 2. kısım inşaatı, Ulus Ulukaya köyü Uluçay Koğura ve 1 nolu kuru dere taşkın koruma tesisleri 2010 yılı içerisinde tamamlanmıştı. Tamamlanan tesislerin açılışı toplu açışlar kapsamında Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılı kurdelasını Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu, Sivas Milletvekili Osman Kılıç, Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, DSİ Genel

Müdürü Haydar Kocaker birlikte kestiler.

Milletvekili Tunç, Bartın'da 2010 yılı içerisinde Bartın Irmağının denize döküldüğü bölümde kayma tehlikesi bulunan büyük kaya kütlesinin ikinci kısım inşaatının tamamlandığını belirterek ırmaktaki tehlikenin ortadan kaldırıldığını, Kozcağız beldesi Küçük Sanayi Sitesi taşkın koruma çalışmalarının da 2010 yılında başlayıp bitirildiğini böylece Kozcağız Sanayi Sitesindeki taşkın tehlikesinin ortadan kaldırıldığını, Ulus Ulukaya köyü Uluçay Koğura ve 1 nolu kuru dere taşkın koruma çalışmalarının da tamamlanarak, her yıl taşarak tarım arazilerinin ve evlerin hasar görmesine neden olan derelerdeki taşkın tehlikesinin ortadan kaldırıldığını belirterek, tamamlanan bu taşkın koruma tesislerinin açılışının DSİ Genel Müdürlüğünce Ankara'da toplu açılışlar kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Bartın'da halen 16 adet taşkın koruma çalışmasının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, bu çalışmalar nedeniyle başta Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan, Çevre Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürümüz ve Bölge müdürlüğümüz ile Bartın Şube müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taşkın Koruma Tesislerinin Toplu Açılışı Ankara’da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement