Tatami'ye,gurbetçi Hakem Transferi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tatami'ye,gurbetçi Hakem Transferi

Tatami\'ye,gurbetçi Hakem Transferi
02.05.2017 11:28

Judo Federasyonu Gurbetçi Hakem Nedim Bayat'ı Transfer Etti.

Judo Federasyonu Gurbetçi Hakem Nedim Bayat'ı Transfer Etti. Lisanslı sporcuların, başka ülkelere transfer olması spor camiası içinde artık garipsenmiyor.Ancak Judo'da öyle bir transfer gerçekleşti ki, bu alışılagelmişin dışında bir örnek oldu. Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Almanya'nın Uluslararası Judo Federasyonu'nun  (IJF) A lisanslı hakemi gurbetçi Nedim Bayat'ı Türkiye'ye transfer etti.

Antalya Grand Prix ve Polonya'da yapılan Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası'de tek Türk hakemi olarak yönettiği sayısız müsabakalarda üstün bir performans sergileyen Bayat son dönemde uluslararası arenada boy gösteren tek Türk hakem oldu.

Nedim Bayat, 1979 yılında başladığı judo'da 1983 yılından itibaren de  hakemliği seçti ve  önce IJF B klasman ardından IJF A lisanslı hakemi olarak Almanya adına Uluslararası müsabakalarda görev aldı. Çifte pasaportundan dolayı son 4 yıldır Türkiye Şampiyonarında da maç yöneten Bayat,  Başkan Sezer Huysuz'un transfer teklifini  kabul ederek 2017 yılı başından itibaren Uluslararası müsabakalarda Türkiye adına görev yapmaya başladı.

ARTIK ÜLKEM ADINA HAKEMLİK YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAYA BAŞLADIM

Almanya'da yaşamını sürdüren Bayat, "Artık ülkem adına hakemlik yapmanın mutluluğunu yaşamaya başladım. Burada Başkanımıza gösterdiği güvene teşekkür ediyorum. Genç hakemlere bilgi ve tecrübelerimle katkı sağlamak istiyorum. diye konuştu. - Bayat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatami'ye,gurbetçi Hakem Transferi - Son Dakika


Advertisement