Tataristan Türkiye Temsilcisi Gasgullin'den Kültür A.Ş 'ye Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tataristan Türkiye Temsilcisi Gasgullin'den Kültür A.Ş 'ye Ziyaret

08.07.2013 10:15

Rusya Federasyonu Tataristan Türkiye Temsilcisi Aydar Gasgullin, Kültür A.Ş.Genel Müdürü Nevzat Kütük'ü ziyaret etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük'e yeni görevinde başarılar dileyen Tataristan Temsilcisi Gasgullin, Tataristan ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye çapında yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Tataristan Türkiye Temsilcisi Gasgullin, bu metropolde çok önemli organizasyonlara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu güzel eserlere Topkapı gibi İstanbul tarihinin yazıldığı yerde Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni oluşturarak bu kardeş cumhuriyetlere kültürlerini sergileme imkânı sunan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş Beye ve bu oluşumda katkısı bulunan siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Bu kültür parkında kendi kültürümüzü en iyi şekilde sergileme gayreti içerisindeyiz. Geçen yıl Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rustam Minnihanov ve Sayın Kadir Topbaş Beyin iştirakiyle kültür evi yeni sergi açılışı yaptık ve çok güzel geçti. Tataristan'ın özel bayramlarından biri olan Saban Toy bayramımızı bu mekânda yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Sayın Nevzat Kütük Beye teşekkür eder yeni görevinde başarılar dilerim."

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de Tataristan Türkiye Temsilci Aydar Gasgullin'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bundan sonra her zamanki gibi kardeş ülkelerle olan kültürel programlarımız artarak devam edecektir. Bu konularda biz kendi adımıza burada Tatar kültürünün tanıtımı ve diğer kardeş ülke kültürlerinin kaynaşması noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Siz kıymetli temsilcimizi burada ağırlamaktan çok memnun oldum" dedi.

Ziyaretin sonunda Tataristan Türkiye Temsilcisi Gasgullin, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük'e hediye takdim etti. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de Gasgullin'e, Kültür A.Ş. prestij yayınlarından "Sultan II. Abdulhamit'in arşivinden Dünya" adlı kitabı hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tataristan Türkiye Temsilcisi Gasgullin'den Kültür A.Ş 'ye Ziyaret - Son Dakika


Advertisement