Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça... - Son Dakika
Güncel

Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça...

Tatvan\'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı Tatvan\'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça...

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde yaşayan ve iki hafta önce düşerek kalçasını kıran 90 yaşındaki Abdabekir Çağlayan'a Tatvan İlçesi'nde narkozsuz kalça kemiği ameliyatı yapıldı.

30.01.2013 15:44

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde yaşayan ve iki hafta önce düşerek kalçasını kıran 90 yaşındaki Abdabekir Çağlayan'a Tatvan İlçesi'nde narkozsuz kalça kemiği ameliyatı yapıldı. Riskli olduğu için nadir olarak yapılabilen ameliyatı gerçekleştiren Özel Can Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay, "Hastamız, hem kardiyolojik açıdan hem de anestezi bakımından yüksek riskli olması nedeniyle gittiği hastanelerde ameliyat edilememiş. Hastanemizde başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik" dedi.

Güroymak'ın Şentepe Mahallesi'nde yaşayan 9 çocuk, 55 torun sahibi 90 yaşındaki Çağlayan dede, 2 hafta önce evde abdest almaya gittiği sırada yere düşerek sağ kalçasını kırdı. Yaklaşık 2 haftadır yatakta olan Çağlayan Dede, gittiği hastanelerde, genel vücut düşkünlüğü, ciddi anlamda kalp yetmezliği, hemodinamik bozukluklar ve çektiği bir çok hastalık nedeniyle ameliyat edilemedi. Acılar içerisinde olan Çağlayan Dede'ye Tatvan'daki Özel Can Hastanesi, kapılarını açtı. Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay, riskleri göze alarak Çağlayan Dede'ye narkozsuz kalça kemiği amaliyatı yaptı. Yapılan ameliyat da oldukça başarılı geçti. Dr. Tunay, narkozsuz kalça kemiği kırığı ameliyatının Türkiye ve dünyanın sayılı ameliyatları arasında olduğunu ve bölgede ise yapılan ilk ameliyat olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hastamızın genel vücut düşkünlüğü, ciddi anlamda kalp yetmezliği ve hemodinamik bozuklukları gibi birçok hastalığı bulunuyordu. Ameliyat için uygun pozisyonda yoktu. Düşme münasebetiyle sağ kalçasında parçalı kırık oluşan bir vaka ile hastanemize başvurdu. Aynı zamanda yüksek risk grubunda bulunması nedeniyle hem kardiyolojik açıdan hem de anestezi bakımından yüksek riskli olması nedeniyle gittiği hastanelerde ameliyat edilememiş. Hastanemize başvurmasının ardından zaman kaybetmeden hastamızın genel durumunu değerlendirdik. Hastamızın genel durumu gerçekten çok kötüydü. Son derece ümitsiz, çökmüş bir vaziyeteydi. Biz bu hastamıza önce moral verdik. Ardından da ameliyat ettik. Lokal anestezi yöntemiyle hastanın sağ parçalı kalça kırığına eksenel fiksasyon uyguladık. Ameliyattan sonra hastanın genel durumu düzeldi. Yiyip içmeye başladı. Hastamız 3 haftalık bir periyotla izlenecek ve bu izlenme sonunda eksenel fiksasyon hastamızın kalçasından çıkarılacak"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı Tatvan'da 90 Yaşındaki Dedeye Kalça... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement