Tek Motorlu Uçak, Denize Zorunlu İniş Yaptı, 4 Kişi Yara Almadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tek Motorlu Uçak, Denize Zorunlu İniş Yaptı, 4 Kişi Yara Almadı

Tek Motorlu Uçak, Denize Zorunlu İniş Yaptı, 4 Kişi Yara Almadı
09.07.2015 18:43

Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra motoru duran İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçak, denize zorunlu iniş yaptı.

Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra motoru duran İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçak, denize zorunlu iniş yaptı. Yara almadan kurtulan uçaktaki 4 kişiyi, tedbir amaçlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bugün akşam saatlerinde Çarşamba Havalima'ndan, Ordu- Giresun Havalimanı'na gitmek üzere havalanan İstanbul Havacılık Kulübü'ne ait tek motorlu Tb-10 tipi uçağın moturu, kalkıştan hemen sonra durdu. Costal Yalı Mahallesi mevkiinde kıyıya yakın bir yerde denize iniş yapan uçakta bulunan, bir pilot, bir yetişkin 2'si de çocuk olmak üzere 4 kişi yara almadan kurtuldu.

Hemen  bölgeye Devlet Hava Limanı İşletmesi İtfaiyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler 4 kişiyi alarak tedbir amaçlı Çarşamba Devlet Hastanesi'ne götürüldü yapılan muayenede sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Suya zorunlu iniş yapan uçak ise kıyıya çekildi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "Kalkıştan kısa bir süre sonra havada uçağın motoru durmuş. Bu nedenle havalimanına çok yakın bir mesafede denizde kıyıya yakın bir bölgeye mecburi iniş gerçekleştirmiş, olay sonrası ekiplerimiz hızla bölgeye ulaştı. Uçakta bulunan 4 kişiye hemen ilk müdahale yapıldı. Hepsinin sağlık durumu iyi" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tek Motorlu Uçak, Denize Zorunlu İniş Yaptı, 4 Kişi Yara Almadı - Son Dakika


Advertisement