Tek Sahne Çift Prömiyer - Son Dakika
Güncel

Tek Sahne Çift Prömiyer

Tek Sahne Çift Prömiyer

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'Abu Hasan' operasının Mersin, 'Aleko' operasının ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirerek, iki eseri birden sanatseverlerle buluşturdu.

28.04.2011 10:50

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'Abu Hasan' operasının Mersin, 'Aleko' operasının ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirerek, iki eseri birden sanatseverlerle buluşturdu.

MDOB'un çift prömiyeri Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. MDOB Müdürü ve Sanat Danışmanı Hasan Alptekin'in yanı sıra yaklaşık 600 sanatseverin katıldığı prömiyerde, önce komik öyküsüyle romantik operanın güzel örneklerinden Carl Maria von Weber tarafından bestelenen 'Abu Hassan' operası sahnelendi. MDOB solisti sanatçısı Kıvanç Uğraşbul'un sahneye koyduğu eserin orkestra şefliğini Vladimir Lungu, koro şefliğini ise Oleg Constantinov gerçekleştirdi. Dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Alev Tol, ışık tasarımı ise Ali Dedekargınoğlu imzası taşan eserde başlıca rolleri Onur Polat, Sevil Erçak, Ufuk Kasar, Erdem Özdemir, Ayşin Yücel, Alpay Noyan Özbay ve Neslihan Ulaş paylaştı. Eserde Bağdat halifesinin Sakisi Ebu Hasan ve karısı Fatima'nın Halife ve karısı Zübeyde'ye birbirlerinin öldüğünü söyleyerek, onlardan para koparıp borçlarını ödemek istemeleri ve gelişen olayları anlatıyor.

MDOB aranın ardından Sergei Rachmaninov'un tamamlanmış üç operasından birincisi olan ve ilk kez 1892 de sahnelenen 'Aleko'nun Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. Konusunu Puşkin'in 'Çingeneler' adlı öyküsünden alan eseri Evin Yerli sahneye koydu. Başlıca rolleri Andrei Yevtushenko, Deniz Karausta, Işıl Azaz, Kenan Korbek ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı'nın paylaştığı eserde, Aleko'nun içinde bulunduğu üst sınıf hayatından sıkılarak bir Çingene grubuna katılmasının ardından başından geçenleri anlatıyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Danışmanı Hasan Alptekin, sezon içerisinde yurt içinde ve dışında gerçekleştirdikleri turne ile sanatseverlerle bir araya geldiklerini belirterek, prömiyerde kendilerini yalnız bırakmayan izleyiciler teşekkür etti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tek Sahne Çift Prömiyer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement