Tekerlekler Birincilik İçin Döndü - Son Dakika
Güncel

Tekerlekler Birincilik İçin Döndü

Tekerlekler Birincilik İçin Döndü

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Farklı Etkinliklerle Kutluyor.

04.12.2010 13:52

Resim sergisiyle sanattaki becerilerini sergileyen engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalye yarışmasında ise birincilik için koyasıya mücadele etti.

Engelsiz sergi

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak kendilerini en iyi şekilde ifade etme imkanı bulan engelli vatandaşlar, resim becerilerini düzenledikleri sergide sanatseverlerle paylaştı. Tamamı Bursa Engelliler Meclisi üyeleri tarafından yapılan karakalem, sulu boya ve yağlı boya eserlerinde oluşan sergi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı. Sergisinin açılışını yapan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, sergi sonunda anı defterini imzalayarak Engelliler Meclisi'ne başarılar diledi. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, sanat ve kültür faaliyetleri alanında da var olduklarını yaptıkları başarılı çalışmalarla gösterdiklerini söyledi.

Engeller tek tek kalkacak

Etkinlikler kapsamında düzenlenen tekerlekli sandalye yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Engelsiz vatandaşların da ilgi gösterdiği yarışlar, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Otopark üstündeki alanda yapıldı. Buradaki törende konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi olarak toplam 840 etkinliğe imza attıkları söyledi. Bu faaliyetlere gönüllü vatandaşların büyük katkı sağladığını ifade eden Pala, "Meclislerimiz ve 30 ayrı çalışma grubumuzla örnek çalışmalara imza atıyoruz. Engellilerin bugün gerçekleştirdiği çalışma, insana huzur veren çalışmadır. Yöneticiler olarak bizler de onlara huzur veriyorsak ne mutlu bize. Anayasada yapılacak yeni düzenlemelerle de engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin tek tek kalkacağına inanıyorum. Bursa Valiliği, şehirdeki kamu kurum ve kuruluşların fiziki şartlarının engelli vatandaşlarımıza uygun olup olmadığını denetlemek üzere Engelliler Meclisi'nde 5 arkadaşımızı resmi olarak görevlendirdi. Bu ortak çalışma Türkiye'ye örnek bir çalışmadır. Kent Konseyi olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Amacımız ortadaki engelleri kaldırmak

Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de, "Engelliler ne yazık ki sadece yılda bir gün hatırlanıyor. Oysa meclis olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve Bursa Kent Konseyi'nin desteğiyle engellileri her zaman hatırlıyoruz. Amacımız engelli arkadaşlarımızı hayata bağlamak ve ortadaki engelleri kaldırmaktır. Çıkan yasaların da en kısa sürede uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımız iş başvurusuna gittiğinde 'Sen özürlüsün' diye işe alınmazken, aynı arkadaş hastaneye gittiğinde 'Sen özürlü değilsin' lafıyla karşılaşıyor. Ne yazık ki ortada kalmış durumdayız. Yöneticilerimizin bu mağduriyetlerimizi gidereceğine inanıyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, Engelliler Günü'nün bir hesap verme günü olarak algılanması gerektiğini söyledi. Engellilerin, kamu çalışanlarına 'Bizim için neler yaptınız?' diye sorması gerektiğini belirten Güney, engellilerin sahip oldukları hakları yeteri kadar bilmediğine de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Toplum Destekli Polis ekipleri de Engelliler Meclisi Başkanı Sönmez'e çiçek vererek özel günlerini kutladı. Daha sonra ise bu yıl 5.'si düzenlenen 'Tekerlekli Sandalye Yarışması"na geçildi. Sağlıklı ve engelli 21 vatandaşın katıldığı yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. Sağlıklı yarışmacılar sandalyeyi sürmekte zorlanırken, kimi aileler de engelli çocuklarına yardım ederek bitiş çizgisini geçmesine yardımcı oldu.

Yarışmanın sonunda ilk 3'e giren Hayrettin Özdemir, Emir Işıkdağlıgil ve Hasan Can Görür'e ödülleri, Vali Yardımcısı Güney ve Kent Konseyi Başkanı Pala tarafından verildi. Programın sonunda ise engellilerden oluşan Kılıç Kalkan ekibi de yaptığı gösteriyle büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tekerlekler Birincilik İçin Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement