(TEKİRDAĞ)- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezi'nde "Birbirimizi Anlamak: Özel Annelerle Destek Atölyesi" düzenledi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Birbirimizi Anlamak: Özel Annelerle Destek Atölyesi" düzenledi. Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, özel gereksinimli çocukların annelerine yönelik farkındalık oluşturmaları ve ailelerin birbirleriyle dayanışma geliştirmesi amaçlandı. Atölyede konuşmacı olarak özel eğitim öğretmeni Büşra Mağda ile psikolog Ezgi Özen yer aldı. Program kapsamında Özen, özel gereksinimli çocukların ebeveynlerine; duygusal dayanıklılık ve tükenmişlik, toplumsal etiketlerle mücadele, çocuğun ve annenin ihtiyaçlarının dengelenmesi ve profesyonel destek arama süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı. Özel eğitim öğretmeni Mağda ise annelerin birbirleriyle kaynaşmalarını teşvik eden sorular yönelterek etkinliğe katkı sundu.
Atölye boyunca annelerin günlük yaşamdaki duygusal yükleri, bakım sorumluluklarının oluşturduğu yorgunluk, toplumsal baskıların etkisi ve dayanışmanın iyileştirici gücü üzerine paylaşımlar yapıldı. Programın sonunda katılımcılar, benzer deneyimler yaşayan ailelerle bir araya gelmenin kendilerine güç verdiğini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Tekirdağ'da Özel Çocuk Annesi Veliler, 'Özel Annelerle Destek Atölyesi'nde Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.