Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadelede Dev Adım - Son Dakika
Güncel

Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadelede Dev Adım

Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadelede Dev Adım

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Bursa Şubesi, Bilişim Haftası kapsamında 'Teknoloji Bağımlılığı' konferansı düzenledi.

04.05.2018 08:32  Güncelleme: 08:33

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Yeşilay Bursa Şubesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen konferansta Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç, katılımcılara teknoloji bağımlılığı ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Konferansa Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Yalçın Bulut, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Tanır, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı'nın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Teknolojinin hayatı kolaylaştıran birçok unsuru barındırdığına dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, "Ancak birçok da zararları ortadadır. Bununla ilgili velilerin bilinçli olması ve çocuklara rol model olması lazım. Önce bizler zararların farkında olup, uygulamayacağız ve bununla beraber bazı tedbirleri alacağız. Gelecek gençleri ne kadar iyi yetiştirirsek o kadar güvenli olacaktır. Bunun için onları geleceğe hazırlayan biz anne ve babalara çok büyük görevler düşmektedir" dedi.

3 BİN ÖĞRENCİYE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ

Bursa'da teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için çeşitli noktalarda etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "Daha sağlıklı bir toplum için İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile adolesan öğrenciler ve velilerine yönelik bir projeyi uygulamaya sunduk. Teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlayan proje BTSO Eğitim Vadisi Okulları'nda öğrenim gören öğrencilerde; internet ve sosyal medya bağımlılığı düzeylerinin belirlenmesi, riskli grupların belirlenmesi ve bu gruptaki adolesanlara Sağlıklı Hayat Merkezleri'nde psiko-sosyal danışmanlık hizmeti verilmesini içeriyor." şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ DENGELİ KULLANILMALI

Teknoloji bağımlılığının bütün boyutlarıyla artık herkes tarafından farkına varıldığını dile getiren Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç ise, "Teknoloji bağımlılığı ile ilgili iki tane görüş var. Birincisi 'Teknoloji her şeye zarar verdi' diyen nostaljik duruş, ötekisi ise 'Teknoloji harikulade, nasıl kullanırsak kullanalım' görüşüdür. Biz ikisine de karşıyız bizim ortada bir duruşumuz var. Teknoloji hayatımızı zenginleştirdiği ölçüde var olsun. Hayatımızı kolaylaştırdığı ölçüde yer alsın. Şayet hayatımızı daraltmaya, paketleştirmeye ve renksizleştirmeye başladıysa orada dursun. Bugün baktığımızda teknoloji ile oldukça sağlıklı bir ilişki kuramadığımızı görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ HAYATIMIZI DERİNDEN ETKİLİYOR

Teknoloji bağımlılığının altında sosyal ve psikolojik anlamda boş bırakılan bir hayat olduğunun altını çizen Dr. Dinç, "Hiçbir şey boşluk kabul etmediği gibi hayatta da kabul etmez. Teknoloji o boşluğa oturmuş durumdadır. Dolayısıyla düşünürken sadece teknolojinin hayatımızı nasıl doldurduğunu değil biz nasıl hayatımızı boş bıraktık da teknoloji hayatımızı bu kadar doldurdu onun üzerinde durmak lazım. Gençler ne kadar cep telefonu ve internet bağımlısı ise orta yaşlı ve yaşlı bireylerimizde o kadar televizyon karşısında bir hayat sürdürüyor. Dolayısıyla sadece gençleri suçlamayalım ya da sadece gençlere çözüm bulmayalım" diye konuştu.

Program sonunda Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, katılımlarından dolayı Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç'e çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadelede Dev Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement