Teknoloji Tutkunları CeBIT'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Teknoloji Tutkunları CeBIT'te Buluştu

Teknoloji Tutkunları CeBIT\'te Buluştu

Angela Merkel, Google'ın CEO'su Schmidt ile birlikte dünyanın en büyük yüksek teknoloji fuarı CeBIT 2012'yi açtı.

06.03.2012 11:02  Güncelleme: 11:15

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff ve Google'ın CEO'su Eric Schmidt ile birlikte dünyanın en büyük yüksek teknoloji fuarı CeBIT 2012'yi açtı.

Hannover kentinde kapılarını açan bilişim, telekomünikasyon ve internet alanlarında yeniliklerin sergilendiği fuara 70 farklı ülkeden yaklaşık 4 bin 200 şirket katıldı. Bu yıl 'Güven Yönetimi- Dijital Dünyada Güven ve Güvenlik' temasıyla düzenlenen ve 10 Mart'a kadar Hannover Kongre Merkezi'nde gezilebilecek CeBIT 2012'nin açılış töreninde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Columbus bilim modülünde görevli Hollandalı astronot Andrfe Kuipers'le video bağlantısı kuruldu.

Fuarı bu yıl 350 bine yakın kişinin ziyaret etmesi beklenirken, Deutche Welle, 26 numaralı sergi salonunda model otomobillerle tanıtılan proje ile şehirlerde trafiği optimum hale getirmek ve ortaya çıkan çevre kirliliğini asgari düzeye indirmenin hedeflendiğini bildirdi. 'Akıllı hareketlilik' adı verilen projede otomobillerin, güzergah belirleme sistemleri veya sürücünün cep telefonu aracılığıyla trafik yönetim merkeziyle iletişime geçtiği ifade edildi.

Bilgisayar devi IBM de geliştirdikleri yeni akü teknolojisini fuarda tanıtmaya başladı. IBM Almanya Genel Müdürü Martina Koederit küçük USB veri taşıyıcı ile isteyenlerin bilgisayarınızın sanal bir kopyasını iki dakikada herhangi bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayara yükleyebileceklerini belirterek bunu tanıtmaya başladıklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teknoloji Tutkunları CeBIT'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement