Tema Bölgesel Gönüllü Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Tema Bölgesel Gönüllü Toplantıları

Tema Bölgesel Gönüllü Toplantıları

TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Ataç: "500 bine yaklaşan gönüllü sayımız 1 milyon olursa, 2 milyon olursa biz doğa adına yaptırmak istediklerimizi çok daha etkili bir şekilde yaptırabiliriz"

07.12.2013 13:34

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, " 500 bine yaklaşan gönüllü sayımız 1 milyon olursa, 2 milyon olursa biz doğa adına yaptırmak istediklerimizi çok daha etkili bir şekilde yaptırabiliriz" dedi.

Ataç, dördüncüsü Canik Kültür Merkezinde düzenlenen TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yakın dönemde siyasi bir sürece girileceğini anımsattı.

Hem yerel hem de genel seçimler olacağını bildiren Ataç, "Biliyorum çok dikkat ettiğinizi ama yine de uzun sürecek seçim sürecinde TEMA'nın siyasi bağımsızlığını ve her partiye olan eşit duruşunu korumanızı özellikle rica ediyorum. Çünkü bu konu çok hassas ve bizim meselemiz yüzde 100'ü ilgilendiren bir mesele. Sadece yüzde 50 ile yüzde 40 ile sınırlı değil bizim toprak meselemiz. O yüzden bu dönemde sizden azami dikkati rica ediyorum. Bu arada bizim kurumsal iletişim bölümümüz de bu dönemde sizin yararlanmanız için bir metin hazırlayacak. O çalışmayı da yapıyorlar. 10 gün içinde bu metin sizin elinizde olacak. Çünkü adayların da artık ofisleri ziyaret etmeye başladığını biliyoruz" dedi.

"Gönüllülerin yüzde 54'ü erkek, yüzde 46'sı kadın"

Bu yıl ciddi bir şekilde örgütlenmeye ağırlık verdiklerini bildiren Ataç, hem temsilciliklerde hem üniversitelerde sayılarının arttığını vurguladı.

Bu yıl Genç TEMA'yı hazırladıklarını ifade eden Ataç, "Bu kadar çok işi yapmamız için örgütlenmemiz ve sayıyı çoğaltmamız lazım. Aksi takdirde kalkamayız bu kadar işin altından. Onun için hepimize yeni gönüllüler bulmak, yeni bulduklarımıza sahip çıkmak ve onlardan en fazla yararı vakıf adına sağlamak için çaba gerekiyor. İllerdeki sayımızın ciddi bir şekilde artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

TEMA'nın kuruluşundan bu yana ülke genelinde 480 bin 630 gönüllüsü olduğunu, bu yıl ise 1 Ocak'tan 3 Aralık'a kadar 21 bin 740 gönüllü katıldığını aktaran Ataç, gönüllülerin yüzde 54'ünün erkek, yüzde 46'sının ise kadın olduğunu dile getirdi.

Ataç, şunları kaydetti:

"Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Bizim vazifemiz farkındalık yaratıp, devletin, hükümetin dikkatini belli konulara çekip oradan sonuç almak. Bunun için de maalesef 'ülkemizde ve dünyada kaç kişisiniz' diye bakıyorlar size. TEMA bu konuda en şanslı sivil toplum kuruluşlarından biri ama inanın 500 bine yaklaşan gönüllü sayımız 1 milyon olursa, 2 milyon olursa biz doğa adına yaptırmak istediklerimizi çok daha etkili bir şekilde yaptırabiliriz."

Ataç'ın konuşmasının ardından TEMA Vakfı Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Serdar Sarıgül tarafından katılımcılara TEMA'nın faaliyetleri anlatıldı.

Kutsal bir mücadelenin içinde olduklarını söyleyen Sarıgül, "Bu ülke ve gezegen için yapacak çok işimiz var. Eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu sene bin okul 69 bin öğrenciye ulaştık ki bu Minik TEMA programı içinde son derece önemli bir rakamdı. Bunu hep birlikte yaptık. Yavru TEMA 92 okul 6 bin öğrenciye ulaştık. Aynı zamanda bu yıl programı yeniledik. Artık Yavru TEMA'mızın da Minik TEMA gibi bir programı var. Bu programla bundan sonra hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tema Bölgesel Gönüllü Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement