Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve öğretim üyeleri, terör saldırılarına tepki göstererek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

22.12.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve öğretim üyeleri, terör saldırılarına tepki göstererek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kibar ile öğretim üyeleri, cübbelerini giyerek Mithat Özsan Amfisi'nde bir araya geldi.

Öğretim üyeleri, "Terörü lanetiyoruz" ve "Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" yazılı pankartlar taşıyarak, terör saldırılarına tepki gösterdi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atan katılımcılar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Rektör Kibar, yaptığı konuşmada, bugün düzenlemeyi düşündükleri yürüyüşü olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştiremediklerini dile getirdi.

Ülkenin son günlerde içeride ve dışarıda birçok saldırıya maruz kaldığını, büyük acılar yaşadıklarını ifade eden Kibar, bu nedenle senatonun toplanarak bu hain saldırıyı kınadığını aktardı.

Prof. Dr. Kibar, ÇÜ Senatosu olarak, güvenlik güçlerini, sivil vatandaşları, diplomatik misyon temsilcilerini, ülkeyi ziyarete gelen misafirleri hedef alan ve özellikle son dönemlerde tırmandırılan alçak ve hain terör saldırılarını şiddetle lanetlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik, beraberlik, bütünlük, kardeşlik ve geleceğine kasteden, uluslararası platformda devletimizi zor duruma düşürmeyi hedefleyen bu saldırılar karşısında birbirimize daha fazla kenetlenme zamanıdır. Vatandaşlarımızın sahip olduğu dünya görüşü, din, mezhep ve yaşam tarzı farklılıklarının ülkemizin zenginliği olduğu bilinciyle, yurdumuza yönelen tehditlere karşı tek vücut halinde gösterilen dirayetli duruşumuz, bu alçak oyunu bozacaktır. Terör örgütleri ve arkalarındaki karanlık odaklar bilmelidirler ki terör ve şiddet hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

Terör Saldırılarına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement