Ters Bakma Cinayetine İbretlik Ceza - Son Dakika
Güncel

Ters Bakma Cinayetine İbretlik Ceza

Ters Bakma Cinayetine İbretlik Ceza

Adana'da, 'ters bakma' yüzünden çıkan kavgada hasmını öldüren gence 28,5 yıl hapis cezası verildi.

16.01.2013 11:43  Güncelleme: 11:39

Adana'da, 'ters bakma' yüzünden çıkan kavgada 15 yaşındaki Deniz Topal'ı bıçaklayarak öldürüp, babası 42 yaşındaki Musa Topal'ı da yaraladığı iddiasıyla yargılanan 35 yaşındaki Erdoğan Ekşili, cinayetten 24 yıl, yaralamadan da 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan 26 yaşındaki Sinan Arlı da yaralama suçundan 5 yıl hapse mahkum edilirken, 2 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Olay, 4 Kasım 2012'de, merkez Seyhan İlçesi, Saydam Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Musa Topal gittiği bir birahanede alkol alırken daha önce kavga ettiği Erdoğan Ekşili, kardeşi 30 yaşındaki Erhan, amcası 45 yaşındaki Mahmut ve arkadaşı Sinan Arlı ile karşılaştı. Bir süre sonra Erdoğan Ekşili, kavgalı olduğu Topal'a "Ne ters ters bakıyorsun?" diyerek küfretmeye başladı.

ÇOCUKLARINI ÇAĞIRDI

Topal da, çocukları Deniz ve 19 yaşındaki Kamil'i cep telefonuyla arayıp yardıma çağırdı. Topal'ın çocuklarının gelmesi üzerine tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada, baba Musa, oğulları Deniz ve Kamil yaralandı. Hastaneye kaldırılan Deniz Topal öldü. Olayın ardından tutuklanan Erdoğan Ekşili ve Sinan Arlı ile tutuksuz 3 sanık hakkında 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

DİĞER SANIKLARI SUÇLADI

'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'yaralama' suçundan ise 3 yıl hapis cezası istenen Erdoğan Ekşili, olay yerinde otururken bir kişinin başına sopayla vurduğunu, bunun üzerine çıkan kavgada Musa Topal'a bıçakla vurduğunu, ancak öleni kimin yaraladığını bilmediğini ileri sürdü. Ekşili, "Musa ile konuşurken motosikletle gelen bir kişi başıma sopa ile vurdu. Musa da kafa attı. Sonra kavga çıktı. Musa'nın cebinden çıkardığı bıçağı elinden alarak, karnına bir kez vurdum. Motosikletle gelen kişiye de Fatih ile Sinan müdahale etti. Öleni kimin bıçakladığını görmedim" dedi.

SİNAN DA ERDOĞAN'I SUÇLADI

Olayın 'ters bakma' yüzünden çıktığını belirten sanık Sinan Arlı da savunmasında "Erdoğan cebinden çıkardığı bıçağı Musa'ya vurmaya çalışıyordu. Sonra Musa'nın çocukları geldi. Musa'nın oğlu Kamil elindeki sopayı Erdoğan'ın kafasına vurdu. Erdoğan da elindeki bıçağı salladı. Sadece Erdoğan'ın elinde bıçak vardı. Erdoğan'ın 'Kaçın' demesi üzerine kaçtık. Ben kimseye vurmadım" diye konuştu.

SADECE ERDOĞAN'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayda oğlunu kaybedip, kendisi de yaralanan Musa Topal, sadece sanıklardan Erdoğan'dan şikayetçi olduğunu belirterek "Beni de ölen oğlumu da Erdoğan bıçakladı. Ölen oğlum sanığa sopa ile vurmadı. Sadece Erdoğan'dan şikayetçiyim" dedi.

'YALAN SÖYLEDİM'

Davanın tanıklarından Hüsnü Sağırer, son duruşmada sanık Erhan'ın kendisine para karşılığında yalancı tanıklık yaptırdığını itiraf etti. Sağırer, olayı görmediği halde, görmüş gibi anlatarak suçluyu suçsuz gösterip, suçsuz birini de suçladığı için vicdanen rahatsız olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Erdoğan Ekşili'yi 'kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra ölenin tahrik ettiği gerekçesiyle ceza 24 yıla indirildi. Sanık Ekşili, Musa Topal'ı yaralamaktan da 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Sinan Arlı, Musa Topal'a karşı yaralama suçuna katıldığı iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, 2 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Mahkeme heyeti, ayrıca yalancı tanıklık yapan Hüsnü Sağırer ile yalancı tanıklığa azmettirdiği ileri sürülen sanık Erhan Ekşili hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi

MKA(BY/AK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ters Bakma Cinayetine İbretlik Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement