TEV ve Saadet Özdemir'den Özel Bir Kitap "İzmir Kültür ve Sanat" - Son Dakika
Güncel

TEV ve Saadet Özdemir'den Özel Bir Kitap "İzmir Kültür ve Sanat"

TEV ve Saadet Özdemir\'den Özel Bir Kitap "İzmir Kültür ve Sanat"

Saadet Özdemir'in Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hazırlayarak bastığı şehir üçlemelerinin İzmir'e özel hazırlanan "İzmir, Kültür ve Sanat" kitabı çıktı.

25.03.2013 18:18

Yazar ve bilim kadını Saadet Özdemir'in Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hazırlayarak bastığı şehir üçlemelerinin İzmir'e özel hazırlanan "İzmir, Kültür ve Sanat" kitabı çıktı. Daha önce TEV ile birlikte çıkardığı "Ankara, Kültür ve Sanat" ve "İstanbul, Kültür ve Sanat" eserleri ile şehirleri tanıtan Saadet Özdemir, bu kez İzmir'in tarihi ile güzel sanatlarına ilişkin bilgileri okuyucularıyla paylaşıyor.

Saadet Özdemir'in "İzmir, Kültür ve Sanat" kitabı üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde İzmir'in tarihi, müzeleri, camileri, kiliseleri, sinagogları ve anıtlarına ilişkin detaylı bilgiler yer alırken; ikinci bölümde Klasik Çoksesli Müziğin Başlıca Türleri, Klasik Çoksesli Müziğin önemli bestecileri, Türk Müziği ve Klasik Türk Müziğinin önemli bestecileri yer alıyor. Bach, Vivaldi, Mozart ve Beethoven gibi unutulmaz Klasik Müzik Bestecileri'nin hayatlarına ve değerli eserlerine yer verilen ikinci bölüm sonrasında üçüncü bölümde Resim, Heykel ve Mimarlık'ın günümüze kadarki evreleri ve teknikleri ele alınıyor. "İzmir Kültür ve Sanat" kitabında ayrıca Farabi, Mustafa Itri Efendi, İsmail Dede Efendi ve Zekai Dede Efendi gibi hafızalara yer etmiş Klasik Türk Müziği Bestecilerinin hayatlarına da değiniliyor.

Saadet Özdemir 2009 yılında kaleme aldığı ilk kitabı olan "Ankara, Kültür ve Sanat" sonrasında 2011 yılında "İstanbul, Kültür ve Sanat" kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Son olarak "İzmir, Kültür ve Sanat" kitabını tamamlayan Özdemir, TEV işbirliği ile bugüne kadar yayınlanan kitaplarının üçünü de Türk Eğitim Vakfı bursiyerleri ve TEV ailesiyle paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEV ve Saadet Özdemir'den Özel Bir Kitap 'İzmir Kültür ve Sanat' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement