Tgb'liler Karar Sonrası Açıklama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Tgb'liler Karar Sonrası Açıklama Yaptı

Tgb\'liler Karar Sonrası Açıklama Yaptı

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHATürkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasının ardından açıklama yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Amerikan askerine çuval geçirmenin bedeli 2 bin TL olarak tanımlanmıştır.

06.05.2016 13:45

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasının ardından açıklama yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Amerikan askerine çuval geçirmenin bedeli 2 bin TL olarak tanımlanmıştır. Biz bu bedeli de fazlasını da her zaman ödemeye hazır gençleriz" dedi

Duruşmanın karar bağlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan TGB'liler, "Kahrolsun Amerika emperyalizmi", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Atatürk gençliği görev başında" sloganları attı.

"DENİZ GEZMİŞLER AMERİKAN ASKERLERİNİ NASIL DENİZE DÖKTÜLERSE..."

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptığı açıklamada; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin 44'üncü yıl dönümünde burada olduklarını belirterek, "Şimdi buradan aynı kararlılığın temsilcileri olarak haykırıyoruz; Türk gençliği Amerikan emperyalizmine karşı zafere kadar mücadelesini sürdürecektir. Bizler, nasıl Deniz Gezmişler, Hasan Yalçınlar Dolmabahçe'den Amerikan conilerini denize döktülerse bugün yine aynı iradenin temsilcileri olarak mücadele mevzisindeyiz" dedi.

"AMERİKAN ASKERİNE ÇUVAL GEÇİRMENİN BEDELİ 2 BİN TL..."

73. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı da değerlendiren Cengiz, yargılanan arkadaşlarından 6'sının ayrı ayrı 2'şer bin TL adli para cezasına çarptırıldığını ve cezanın da ertelendiğini hatırlatarak, "Amerikan askerine çuval geçirmenin bedeli 2 bin TL olarak tanımlanmıştır. Biz bu bedeli de fazlasını da her zaman ödemeye hazır gençleriz. Çünkü, dünyaya, insanlığa, vatana, mehmetçiğimize ve yurttaşlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk duygusuyla her zaman ve her yerde hiçbir koşulun bzi engellemesine izn vermeden kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgb'liler Karar Sonrası Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement